marți, octombrie 3, 2023
ISRAELMAGAZIN

Oron, viitorul avion de spionaj „revoluționar” al Israelului (Text, Audio)

Ascultă știrea

 

Ministerul israelian al Apărării a anunțat prin intermediul X (fostul Twitter) că avionul său militar Oron ar trebui să fie în curând operațional în cadrul escadrilei 122 a Forțelor Aeriene israeliene.

La 27 august, ministerul a anunțat că avionul „va fi cel mai avansat avion ISR din lume” și că a început o campanie de teste în zbor în vederea calificării sale operaționale.
Tehnologia ISR – adică informații, supraveghere și recunoaștere – este deja bine stabilită în cadrul forțelor aeriene israeliene, care sunt echipate cu trei drone Gulfstream G550 „Shavit” pentru colectarea și analiza semnalelor, precum și cu unele dintre cele mai sofisticate drone de pe piață, cum ar fi Hermes 900, Eitan și Heron.
Se spune că Oron, care a fost dezvoltat în cadrul unei colaborări între Departamentul de Cercetare și Dezvoltare al Ministerului Apărării, are „capacități de inteligență fără precedent” care vor „schimba regulile jocului atunci când vine vorba de contracararea amenințărilor de departe și de aproape”. Algoritmii de inteligență artificială se află în centrul acestei tehnologii, pentru a facilita procesarea rapidă a unor cantități mari de date.
„Capacitățile acestei aeronave le vor spori pe cele deja existente în cadrul Forțelor Aeriene israeliene, permițându-i să își mențină superioritatea operațională pe cerul Orientului Mijlociu și consolidând protecția Israelului”, a specificat generalul Amikam Nurkin, comandantul Forțelor Aeriene israeliene. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: