03/10/2023
ISRAELLUMEA ARABĂMAGAZINORIENTUL MIJLOCIU

Cutremur în Maroc: Bilanțul victimelor se ridică la 1.037 de morți și 1.204 răniți / 37 israelieni care stau în Maroc nu au luat încă contact cu familiile lor / Israel trimite salvatori pentru a găsi supraviețuitori (Text, Audio)

Ascultă știrea

 

Cel puțin 1.037 de persoane au murit în urma unui cutremur puternic care a lovit Marocul în noaptea de vineri spre sâmbătă, provocând pagube și panică pe scară largă în Marrakech, un punct turistic important, și în alte câteva orașe, potrivit unui nou bilanț oficial.

Cutremurul cu magnitudinea 6,8 este cel mai puternic cutremur care a lovit regatul până în prezent.
Pe lângă Marrakech, cutremurul a fost resimțit în Rabat, Casablanca, Agadir și Essaouira, provocând panică în rândul populației. Mulți oameni au ieșit pe străzile din aceste orașe, temându-se că locuințele lor se vor prăbuși, potrivit imaginilor postate pe rețelele de socializare.
Ministerul israelian al Afacerilor Externe estimează că aproximativ 37 de israelieni care stau în Maroc nu au luat încă contact cu familiile lor.
Ministerul de Externe încearcă să-i contacteze. Cu toate acestea, conform estimărilor, o mare parte dintre ei nu au luat contact din motive de păstrare a Shabatului.
În urma cutremurului devastator, Israelul va trimite o misiune de salvare pentru a ajuta la găsirea supraviețuitorilor printre dărâmături, precum și asistență umanitară pentru a ajuta țara nord-africană.
Premierul israelian Benjamin Netanyahu a dat instrucțiuni tuturor ministerelor și forțelor armate să colaboreze pentru a oferi asistența necesară victimelor acestui dezastru, potrivit unui comunicat oficial al biroului său.
„În aceste momente, poporul Israel tinde mâna prietenilor noștri marocani. Ne rugăm pentru ei și-i vom ajuta cu tot ce este posibil”, a declarat Netanyahou în
Ministrul israelian al Apărării Yoav Gallant a ordonat, de asemenea, armatei și ministerului său să se pregătească pentru a desfășura asistență de urgență. Acest sprijin va fi coordonat de serviciile de salvare ale Comandamentului Frontului Intern, o ramură a armatei israeliene specializată în operațiuni de salvare și ajutor umanitar.
Israelul este renumit la nivel internațional pentru expertiența sa în materie de căutare și salvare.
Țara a trimis deja echipe de specialiști în urma unor dezastre naturale din întreaga lume, inclusiv a cutremurelor devastatoare din Turcia, Mexic și Haiti. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: