03/10/2023
ISRAELLUMEA ARABĂMAGAZINORIENTUL MIJLOCIU

Paris: În urma declarațiilor antisemite despre Holocaus, Franța îl privează pe liderul palestinian Abbas de o distincție specială (Text, Audio)

Ascultă știrea

 

Parisul a anulat o distincție specială pe care i-a acordat-o președintelui palestinian Mahmoud Abbas din cauza recentelor sale comentarii antisemite care minimalizau Holocaustul.

Președintele palestinian Mahmoud Abbas a discutat despre antisemitism într-un discurs rostit în cadrul celei de-a 11-a sesiuni a Consiliului Revoluționar al Fatah.
El a declarat că „adevărul” este că evreii europeni nu sunt semiți, ei sunt descendenții khazarilor și, prin urmare, persecuția lor nu are nimic de-a face cu antisemitismul.
Abbas a adăugat că Karl Marx a confirmat că așa stau lucrurile.
El a continuat să spună că Hitler și europenii nu i-au ucis pe evrei „pentru că erau evrei”, ci mai degrabă au luptat împotriva evreilor din cauza „rolului lor social, și nu din cauza religiei lor”.
Abbas a explicat că Hitler „a luptat” împotriva evreilor pentru că aceștia se ocupau de uzură și bani, nu din cauza antisemitismului.
El a adăugat că evreii din est erau într-adevăr semiți, deoarece proveneau din Peninsula Arabică și apoi au călătorit în Andaluzia.
Mai târziu, în discursul său, Abbas a susținut că Ben Gurion nu a dorit ca evreii din țările arabe să imigreze în Israel, dar a fost forțat să îi accepte la îndemnul lui Churchill, deoarece nu mai existau evrei în Europa.
El a spus că Ben Gurion a efectuat atacuri asupra instituțiilor evreiești din țările arabe pentru a-i convinge să emigreze. Abbas a declarat: „evreii nu au vrut să emigreze, dar au fost forțați să o facă prin presiune, constrângere și crimă”.
Abbas a discutat despre Declarația Balfour, afirmând că SUA a fost un partener al acesteia și că Israelul a fost inventat de „Marea Britanie și America – nu doar de Marea Britanie”. El a adăugat că „spune acest lucru pentru ca noi să știm pe cine ar trebui să acuzăm că este inamicul nostru”.
Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a publicat o scrisoare în care afirmă că „remarcile dumneavoastră contravin valorilor universale și adevărului istoric provind Holocaustul”.
Menționând că zeci de mii de evrei au fost adunați în Paris sub ocupația nazistă și deportați în lagărele morții, Hidalgo a declarat: „Condamnăm comentariile dumneavoastră cu cea mai mare fermitate. Nicio cauză nu poate justifica revizionismul și negaționismul”.
Hidalgo i-a acordat lui Abbas cea mai înaltă distincție a orașului, Marele Bronz al Parisului, în 2015, pentru eforturile sale în favoarea păcii în Orientul Mijlociu și a unei soluții cu două state. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: