ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA DE AZIMAGAZIN

Hackerii publică înregistrările unui spital israelian după un atac cibernetic / Premierul Netanyahu posibil vizat (Text, Audio)

Ascultă știrea

 

Un grup de hackeri de tip ransomware a publicat datele pacienților, furate de la Centrul Medical Mayanei Hayeshua din Israel.

Grupul „Ragnar Locker” a dat curs amenințării de a publica informațiile sensibile adunate în atacul cibernetic asupra spitalului din Bnei Brak, în apropiere de Tel Aviv, în urmă cu aproximativ o lună, dacă nu primea o răscumpărare de zeci de milioane de shekeli.
Într-un anunț făcut pe Telegram, grupul a declarat că a eliberat primii 402 gigabytes de date pe darknet.
Infractorii au amenințat că vor elibera și restul informațiilor dacă nu se plătește răscumpărarea.
Primul ministru, legislatori și rabini de rang înalt se numără printre cei ale căror istorii medicale ar urma să fie făcute publice dacă cererile nu vor fi îndeplinite.
Benjamin Netanyahu a urmat un tratament legat de prostată la această instituție în 2015; nu este clar dacă dosarul său se află printre cele expuse.
Autoritatea israeliană pentru protecția vieții private a investigat cazul și a confirmat că au existat semne de scurgere de informații din sistemele spitalului.
Nu a fost clarificat dacă informațiile personale au inclus dosare medicale, inclusiv evaluări psihiatrice, așa cum au susținut hackerii.
„O examinare inițială a incidentului a ridicat îngrijorări cu privire la scurgerea de informații, dar ulterior s-a descoperit că acesta a fost un indiciu real al unei scurgeri de informații personale sensibile”, a declarat Autoritatea pentru Protecția Intimității.
„Având în vedere acest indiciu, autoritatea dorește să îndrume publicul să crească gradul de conștientizare, să dea dovadă de prudență și să acționeze în conformitate cu regulile și recomandările autorității pentru protecția vieții private.”
Spitalul a precizat că grupul Ragnar Locker a „atacat zeci de sisteme de sănătate din întreaga lume”.
Din 2021, spitalele israeliene s-au confruntat cu o serie de atacuri cibernetice cu consecințe grave.
Aceste incidente au inclus atacuri de tip ransomware, atacuri de tip DDoS (distributed denial-of-service) și breșe de date, toate având ca scop paralizarea operațiunilor spitalelor și compromiterea informațiilor despre pacienți.
Controlorul de stat israelian Matanyahu Englman a raportat în luna mai că sectorul israelian al asistenței medicale era vulnerabil la atacuri cibernetice. Pentru a testa gradul de pregătire al spitalelor, o echipă de hackeri supravegheați de biroul său a pus în scenă o penetrare controlată a unui spital important, dezvăluind deficiențe în ceea ce privește măsurile de securitate ale centrului medical și răspunsurile la „hack”.
Raportul lui Englman a subliniat vulnerabilitatea echipamentelor spitalicești, cum ar fi aparatele de scanare cu ultrasunete și RMN, care sunt, de asemenea, integrate în rețelele informatice ale spitalelor. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: