ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

EVITA ȘTIRULUMEA DE AZIMAGAZINROMÂNI ÎN LUMEROMÂNIA

România: Aspru verdict pentru tenismena Simona Halep

Ascultă știrea

 

Corespondenta Anima News Evita Știru, Transmite: Simona Halep, cea mai de succes tenismenă a României, dublă campioană Grand Slam (Roland Garros 2018, Wimbledon 2019) a primit un verdict foarte aspru: suspendare pentru 4 ani în cazul de dopaj în care este implicată, având două capete de acuzare: dopaj și nereguli în pașaportul său biologic.

La un control antidopind, după turneul US Open din 2022, Simona a fost depistată pozitiv la substanța Roxadustat-substanță aflată pe lista celor interzise.
În 12 septembrie 2023, Agenția Internatională de Integritate a Tenisului a anunțat că un tribunal independent a dat verdictul de suspendare, acuzând-o de încălcare intenționată a Programului Antidopind în Tenis.
Tenismena de 31 de ani va putea reveni în circuit în octombrie 2026-conform verdictului.
Simona Halep și-a susținut de la început nevinovăția, s-a apărat în timpul audierilor susținând că un supliment alimentar pe care l-a consumat a fost contaminat cu Roxadustat, fără ca ea să cunoască desigur acest lucru.
Într-o primă reacție, după ce a primit grava decizie, simpatica și talentata tenismenă a spus printre altele:„Intenționez să fac apel la TAS (Tribunalul de Arbitraj în Sport) și să apelez la toate căile legale împotriva companiei care a produs suplimentul în cauză.Voi continua să mă antrenez și voi face tot ce ține de puterile mele să șterg aceste acuzații grave și să mă întorc pe teren”. (Evita Știru, Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: