ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA ARABĂMAGAZINTerorism

Sărbătorile evreiești: Israelul în alertă maximă / Expert israelian: ”Din 2015 încoace, amenințarea nu a mai fost atât de mare” (Text, Audio)

Ascultă știrea

 

Israelul și-a ridicat nivelul de alertă în ajunul marilor sărbători evreiești care încep vineri seară cu Anul Nou Evreiesc (Rosh Hachana), în timp ce tensiunile rămân ridicate în urma atacurilor repetate în țară, în special la Ierusalim, Tel Aviv și în Cisiordania.

Cabinetul de securitate s-a reunit pentru a evalua situația și a aprobat pregătirile operaționale ale tuturor agențiilor de securitate pentru a se asigura că festivitățile și serviciile din sinagogă se desfășoară fără probleme.
Forțele de poliție și cele militare vor fi întărite în întreaga țară pe tot parcursul lunii Tishri.
Pentru prima dată din 2015, comisarul central Kobi Shabtai a decis să trimită trupe în fiecare sinagogă pentru a preveni atacurile asupra lăcașurilor de cult.
”Din 2015 încoace, amenințarea nu a mai fost atât de mare”, a declarat pentru Matthias Inbar, expert în probleme de securitate.
Aceste măsuri au fost luate în contextul în care ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, a avertizat luni că Iranul construiește în prezent un aeroport în Liban, la doar douăzeci de kilometri de frontiera cu Israelul, în „scopuri teroriste”.
Duminică, la conferința anuală a Institutului pentru politica de combatere a terorismului (ICT) de la Universitatea Reichman din Herzliya, David Barnea, șeful Mossad, a declarat că „forțele de securitate israeliene au dejucat nu mai puțin de 27 de atacuri teroriste iraniene în acest an”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: