Site icon ANIMA NEWS

Serviciile secrete ucrainene avertizează: Rușii pregătesc un atac în Oman (Text, Audio)

Ascultă știrea

https://animanews.org/wp-content/uploads/2023/09/atac_uman.mp3?_=1

 

Serviciile secrete ucrainene avertizează cu privire la un atac rusesc asupra orașului Oman, a anunțat astăzi (joi) presa din această țară.

Îngrijorarea a apărut după ce, potrivit serviciilor de informații de la Kiev, Rusia a început să răspândească dezinformări cu privire la intenția ucrainenilor de a face rău cazacilor care ar urma să viziteze mormântul rabinului Nachman de Rosh Hashanah.
În instrucțiunile emise de „Centrul de combatere a dezinformării” de la Kiev, se afirmă că presa oficială rusă a început să publice rapoarte potrivit cărora Ucraina intenționează să facă rău pelerinilor care vizitează mormântul rabinului Nahman de Roș Hașana, pentru a „da vina pe Rusia”.
Ucrainenii cred că aceste rapoarte ar fi putut avea ca scop pregătirea terenului pentru o operațiune rusă sub un steag fals.
„Centrul pentru lupta împotriva dezinformării face apel la public să nu cadă pradă manipulărilor străine, să tragă un semnal de alarmă în caz de bombardament aerian, să respecte regulile de siguranță și să se bazeze doar pe surse testate și fiabile”, se arată în comunicatul de presă ucrainean.
Orașul Uman, situat în centrul Ucrainei, se află la sute de kilometri de linia frontului, dar a fost bombardat în trecut de aviația rusă.
În aprilie, 23 de persoane au fost ucise când o rachetă de croazieră rusă a lovit o clădire rezidențială din oraș.
Dar plecările au început deja, iar atmosfera este festivă. (Anima News)

Exit mobile version
Sari la bara de unelte