ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELMAGAZINRELIGIE

Ucraina: 22.000 de pelerini la Uman înaintea Anului Nou evreiesc, în pofida războiului (Text, Audio)

Ascultă știrea

 

În fiecare an, pelerini din întreaga lume vin la Uman pentru a sărbători Anul Nou evreiesc la mormântul rabinului Nahman din Breslev.

Aproximativ 22.000 de pelerini s-au adunat în orașul ucrainean Uman pentru a sărbători Anul Nou evreiesc de vineri până duminică, în pofida războiului, au anunțat joi autoritățile regionale.
„Aproximativ 22.000 de pelerini hasidici au sosit deja la Uman, în centrul țării. Cei mai mulți dintre ei vin din Israel, Statele Unite și alte țări europene”, a declarat guvernatorul regional Igor Tabourets pe Telegram.
În fiecare an, pelerini din întreaga lume vin la Uman cu ocazia Anului Nou evreiesc pentru a vizita mormântul rabinului Nahman de Breslev (1772-1810), una dintre figurile de referință ale hasidismului, curentul ortodox al iudaismului.
Uman este relativ departe de linia frontului, dar autoritățile ucrainene și israeliene îi îndemnaseră pe pelerini să renunțe la călătorie din motive de securitate.
„Dumnezeu nu ne-a protejat întotdeauna, nici pe pământ european, nici pe pământ ucrainean”, a declarat săptămâna aceasta premierul Benjamin Netanyahu, încurajându-i pe credincioși să renunțe la pelerinajul lor la Uman și stârnind furia cercurilor ultrareligioase.
Igor Tabourets a adăugat că au fost amenajate „adăposturi mobile din beton” și că o mie de membri ai forțelor de ordine au fost mobilizați pentru acest eveniment.
Ofițeri de poliție din Israel participă, de asemenea, la operațiuni în zona de pelerinaj, a adăugat el.
„Situația din Uman este în prezent stabilă și sub control”, a precizat el.
În septembrie 2022, după mai multe luni de invazie rusă, zeci de mii de evrei hasidici s-au adunat la Uman, iar președintele Volodymyr Zelensky, el însuși de origine evreiască, a cerut ca „toate rugăciunile pentru victorie, toate rugăciunile pentru pace în Ucraina să fie ascultate”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: