ISRAELMAGAZINORIENTUL MIJLOCIU

Abbas la ONU: „Nu există pace în Orientul Mijlociu fără drepturi legitime pentru palestinieni”

Mahmoud Abbas a luat cuvântul joi seară în cadrul Adunării Generale a ONU. Referindu-se la viitorul acord de normalizare dintre Israel și Arabia Saudită, președintele Autorității Palestiniene a insistat că nu poate exista pace în Orientul Mijlociu fără recunoașterea drepturilor legitime ale poporului palestinian.

„Cei care cred că pacea poate prevala în Orientul Mijlociu fără ca poporul palestinian să se bucure de toate drepturile sale naționale legitime se înșeală”, a declarat el la începutul discursului său, care a luat forma unei diatribe împotriva Israelului.
El a cerut apoi comunității națiunilor să impună sancțiuni împotriva Israelului pentru „crimele sale repetate împotriva palestinienilor” și pentru „încălcările dreptului internațional”.
„De ce este Israelul singura țară care încalcă dreptul internațional și nu este pedepsită pentru asta?”, a susținut el.
Mahmoud Abbas a continuat să ceară ca „statul Palestina să fie integrat pe deplin în Organizația Națiunilor Unite” – deși în prezent are doar statut de observator – și a cerut, de asemenea, ca ONU să convoace o conferință internațională de pace, despre care a spus că este singura modalitate „de a salva soluția celor două state”.
El a cerut apoi națiunilor să continue să sprijine financiar AP „până la sfârșitul ocupației”, asigurând că „rezistența pașnică a poporului palestinian” va continua până atunci.
În cele din urmă, Mahmoud Abbas s-a referit la absența alegerilor palestiniene de mai bine de un deceniu, dând vina pe Israel „care refuză să permită desfășurarea unor alegeri în Ierusalimul de Est”.
Ambasadorul Israelului la ONU, Gilad Erdan, a criticat discursul președintelui Autorității Palestiniene: „Mahmoud Abbas, care în urmă cu două săptămâni i-a acuzat pe evrei că sunt responsabili pentru Shoah, a urcat astăzi pe podiumul Națiunilor Unite și a descris terorismul palestinian criminal drept „rezistență pașnică”. Liderii mondiali ar trebui să îl condamne cu fermitate și să depună eforturi pentru înlăturarea sa.” (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: