ISRAELLUMEA DE AZIMAGAZIN

Republica Democrată Congo își va muta ambasada din Israel la Ierusalim

Premierul israelian Benjamin Netanyahu s-a întâlnit joi seara la New York cu președintele Republicii Democratice Congo (RDC), Félix Tshisekedi, în marja Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite.

Cei doi oameni de stat au convenit ca Israelul să deschidă o ambasadă la Kinshasa, în timp ce RDC își va muta ambasada dn Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.
„Tocmai am avut o conversație foarte fructuoasă cu președintele RDC și am convenit că Israelul va deschide o ambasadă la Kinshasa și că RDC își va muta ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim”, a declarat Benjamin Netanyahu într-un comunicat comun cu președintele congolez.
„Acestea sunt două anunțuri bune și cred că reflectă dorința noastră comună de a ne consolida relațiile”, a adăugat el.
„Pot să confirm că am avut discuții excelente cu premierul israelian, care s-au axat pe relațiile noastre excelente și pe modalitățile de a le consolida. Am discutat, de asemenea, despre cum să apropiem cele două țări prin dezvoltarea mai multor proiecte de investiții în domeniul securității și al apărării cibernetice”, a declarat Félix Tshisekedi. „Fie ca Dumnezeu să binecuvânteze relațiile dintre Israel și Republica Democrată Congo”, a conchis el.
Cei doi lideri au discutat, de asemenea, despre consolidarea cooperării dintre cele două țări, în special în domeniile agriculturii, comerțului, apărării și securității cibernetice.
Cu aceast nou transfer la Ierusalim, ambasada RDC se va alătura celor din Statele Unite, Kosovo, Guatemala, Honduras și Papua Noua Guinee, aceasta din urmă fiind inaugurată la începutul lunii septembrie.
Fiji va deschide, de asemenea, o ambasadă în capitala israeliană în 2024. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: