MAGAZINORIENTUL MIJLOCIU

Ankara: Atentat terorist în apropierea clădirii Parlamentului turc / 2 ofițeri au fost răniți (VIDEO)

Doi atentatori sinucigași cu bombă au lansat un atac în apropierea clădirii Parlamentului turc și a Ministerului Afacerilor Interne duminică (1 octombrie) la Ankara, au declarat oficialii.

În timp ce unul dintre teroriști a murit în explozie, celălalt a fost împușcat de către ofițerii de securitate.
Ministrul Ali Yerlikaya a declarat că doi atacatori s-au apropiat duminică, în jurul orei locale 9.30 (ora locală), de intrarea în Direcția Generală de Securitate a Ministerului de Interne al Turciei, la bordul unui vehicul comercial.
„Unul dintre teroriști s-a aruncat în aer, iar celălalt terorist a fost neutralizat”, a declarat Yerlikaya.
El a adăugat că doi ofițeri de poliție au fost „ușor răniți” în incendiul provocat de explozie.

Presa turcă a relatat, de asemenea, că s-au auzit focuri de armă în aceeași zonă, după explozie.
Atacul a avut loc cu câteva ore înainte ca legislatorii să se întoarcă în Parlament, programat să se redeschidă duminică după o pauză de vară de trei luni.
Explozia a fost prima din 2016 în capitala turcă.
Echipele de geniști au fost văzute la televizor lucrând în apropierea unui vehicul parcat în zonă, presa turcă afirmând că îl inspectau.
Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a condamnat atacul, spunând că „teroriștii” nu își vor atinge niciodată obiectivele.
„Răufăcătorii care amenință pacea și securitatea cetățenilor nu și-au atins obiectivele și nu le vor atinge niciodată”, a declarat el.
De asemenea, mass-media a raportat măsuri de securitate extinse, inclusiv închiderea traficului și trimiterea de polițiști pentru operațiuni speciale, pompieri și echipe medicale.
Agenția de știri de stat Anadolu a relatat că tribunalul penal de pace din Ankara a restricționat accesul presei și publicarea informațiilor privind atacul, în conformitate cu o nouă lege adoptată anul trecut care limitează „dezinformarea”, cei acuzați de încălcarea legii fiind amenințați cu până la trei ani de închisoare. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: