ISRAELMAGAZIN

Centrul israelian pentru politica migrației avertizează: „Suntem în pragul unui nou val de infiltrare” / Premierul Netanyahu: ”Am dispus construirea unui gard estic”

Barca de cauciuc care a fost ejectată pe o plajă de lângă orașul israelian Netanya, ridică îngrijorări că tendința de infiltrare pe mare este în creștere.

La bord au fost găsite sticle goale de apă, haine și documente aparținând a opt cetățeni somalezi. Potrivit armatei, cei aflați la bordul bărcii fie s-au mutat pe o altă navă, fie au murit tragic înecându-se în mare.
Centrul israelian pentru politica migrației prezintă date conform cărora rata infiltrării în Israel a crescut dramatic în ultimii ani.
Dacă în 2017 au fost identificate sau „dejucate” zero incidente, iar în 2018 au fost identificate 3, în 2021 au fost identificate 14 astfel de incidente.
În 2022, 14 incidente au fost deja identificate numai în prima jumătate a anului (până la 13 iunie) – prin urmare, cel puțin din prima jumătate a anului, aceasta este o rată anuală de 28 de incidente.
Centrul pentru Politica Migrației a declarat că „datele armatei care indică tendința îngrijorătoare și barca cu migranți descoperită pe plaja Netanya dovedesc că suntem pe punctul unui nou val de infiltrare”.
În ceea ce privește posibilitatea construirii unui gard la granița de est a Israelului, s-a raportat că „construirea unui gard nu poate opri migranții, deoarece cea mai mare parte a infiltrării în lumea occidentală se desfășoară pe mare și este mult mai ușor și mai sigur să ajungi la țărmurile Tel Aviv sau Netanya din Egipt sau Libia decât în Italia. Numai o barieră normativă rigidă sub forma unei Legi fundamentale privind imigrația, redeschiderea facilității Holot, reînnoirea Legii depozitelor care a fost anulată de Înalta Curte de Justiție și acordurile cu țările terțe sigure pot descuraja și preveni infiltrarea”.
La o reuniune a conferinței ministeriale convocate de premierul Netanyahu după revoltele violente de la Tel Aviv dintre susținătorii și oponenții regimului eritreean, premierul a declarat că a dispus construirea unui gard estic.
„Și astfel, în primul rând, fortificarea granițelor pentru a ne asigura că avem un stat evreiesc și democratic”.
O sursă politică a adăugat că referirea este la un gard care se va întinde de la nord, Yarmouk, până la Eilat.
„Acesta este un proces care va dura câțiva ani și îl vom începe de-a lungul rutei nordice. Acest gard va împiedica contrabanda cu arme în Iehuda, Shomron și Israel și, desigur, va preveni și posibilitatea infiltrării în Israel”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: