ISRAELMAGAZINORIENTUL MIJLOCIU

Surse siriene: Avioane israeliene au atacat granița irakiano-siriană / Doi soldați sirieni răniți

Potrivit presei siriene, în cursul nopții de luni spre marți, forțele aeriene israeliene au atacat granița dintre Irak și Siria, în zona Deir ez-Zor din estul Siriei, țintele atacului fiind, aparent, transporturi de arme iraniene.

Conform unei surse militare siriene, doi soldați sirieni au fost răniți în atac, în zonă fiind provocate pagube.
Potrivit unor surse din opoziția siriană, una dintre țintele atacate servește drept rută pentru transferul de muniție iraniană către Siria prin Irak.
Potrivit unui raport al surselor, avioanele de luptă ale Forțelor Aeriene Israeliene au atacat ținte afiliate milițiilor pro-iraniene din zona Balbukamal, în apropiere de granița siriano-irakiană, folosind o rută folosită pentru a transporta arme în Siria și de acolo către Hezbollah în Liban.
La primele ore ale dimineții, mass-media de stat afiliată regimului sirian a confirmat, de asemenea, atacul și a dat vina pe Israel.
Raportul privind acest atac se alătură unei alte informații de acum 48 de ore, potrivit căreia Israelul a atacat ținte din zona Damascului.
În urmă cu două săptămâni, un raport sirian a susținut că Israelul a ucis doi agenți teroriști care mergeau pe motocicletă în apropierea graniței siriano-israeliene și s-a susținut că cei doi erau agenți ai Jihadului Islamic.
Câteva ore mai târziu, tancurile israeliene au distrus pozițiile stabilite în apropierea graniței siriene, dar pe teritoriul suveran al Israelului.
Acest atac a fost confirmat de purtătorul de cuvânt al armatei israeliene.(Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: