ISRAELMAGAZIN

Israelul trimite o delegație medicală în Nagorno-Karabah, după tragedia care a provocat 20 morți și sute de răniți

O delegație a Ministerului israelian al Sănătății a plecat miercuri în Nagorno-Karabah pentru a ajuta victimele exploziei unui rezervor de combustibil de săptămâna trecută. Dezastrul s-a soldat cu 20 de morți și aproape 300 de răniți.

Supervizată de directorul general al spitalului Shaare Tzedek din Ierusalim, profesorul Ofer Marin, aceasta va oferi îngrijiri pentru sutele de cetățeni răniți, printre care mulți cu arsuri.
Delegația, dotată cu echipamente avansate, cuprinde 14 participanți, printre care chirurgi plasticieni, anesteziști, medici de terapie intensivă și asistente medicale specializate în tratamentul arsurilor.


Această inițiativă a Ministerului Sănătății, în coordonare cu Ministerul Afacerilor Externe, vine ca răspuns la o cerere de asistență din partea Ministerului Armeniei și a OMS.
Situația pe teren rămâne extrem de volatilă după ofensiva fulgerătoare a Azerbaidjanului de luna trecută pentru a recuceri enclava disputată Nagorno-Karabah de la separatiștii armeni. Luni, un soldat armean a fost ucis și alți doi au fost răniți de focurile de armă ale forțelor azere. Între timp, exodul armenilor din teritoriu continuă.
Delegația este trimisă pe fondul unor acuzații repetate ale Armeniei, potrivit cărora Israelul are mâinile pătate de sânge pentru că a înarmat Azerbaidjanul. Ierusalimul și Baku, care se bucură de ani de zile de un comerț fructuos cu arme, s-au apropiat din punct de vedere diplomatic în ultimele luni, într-un front comun împotriva Iranului. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: