MAGAZINORIENTUL MIJLOCIU

Siria: Un atac cu dronă asupra unei academii militare a ucis cel puțin șapte persoane și a rănit peste 20 (Actualizare)

Un atac cu dronă care a vizat astăzi, joi, o academie militară din provincia Homs, în Siria, s-a soldat cu un număr mare de victime, potrivit televiziunii de stat siriene.

Circumstanțele și autorul (autorii) atacului nu sunt încă cunoscute.
„Organizații teroriste” au vizat „ceremonia de promovare a ofițerilor la academia militară din Homs, folosind drone încărcate cu explozibili, imediat după încheierea ceremoniei”, a precizat armata de la Damasc într-un comunicat. Aceasta a raportat mai mulți morți, „militari și civili”, și „zeci de răniți” în rândul ofițerilor și al familiilor acestora.
Armata a declarat că va „răspunde cu fermitate” la „acest atac terorist laș și fără precedent”.
Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a declarat că șapte ofițeri ai regimului au fost uciși și alți peste 20 au fost răniți.
Reprezentanți ai regimului sirian participau la absolvirea unei noi promoții de ofițeri la academia militară, în prezența comandanților armatei siriene. Potrivit unor informații, ministrul sirian al Apărării, Ali Mahmoud Abbas, care era prezent la ceremonie, a fost rănit. Alte rapoarte contradictorii susțin că acesta ar fi părăsit locul faptei cu aproximativ 20 de minute înainte de explozie.
Potrivit estimărilor armatei siriene, atacul a fost comis de elemente aparținând organizațiilor rebele din țară sau de o organizație teroristă precum Statul Islamic. Pentru moment, însă, nicio organizație nu a revendicat responsabilitatea pentru atac. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: