MAGAZINORIENTUL MIJLOCIU

Siria – Bilanț tragic: Peste 100 de morți în atacul cu dronă asupra unei academii militare

Un atac cu dronă care a vizat o academie militară din provincia Homs din Siria a ucis cel puțin 100 de persoane, potrivit unui nou raport al Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDH).

„Organizații teroriste” au vizat „ceremonia de promovare a ofițerilor la academia militară din Homs, folosind drone încărcate cu explozibili, imediat după încheierea ceremoniei”, a precizat armata de la Damasc într-un comunicat. Armata a precizat că va „răspunde cu fermitate” la „acest atac terorist laș și fără precedent”.
Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a anunțat inițial că șapte ofițeri ai regimului au fost uciși și alți peste 20 au fost răniți, înainte ca această cifră să fie revizuită constant în creștere în orele care au urmat tragediei.
Atacul, care a vizat o ceremonie de promovare a ofițerilor regimului, a făcut „peste o sută de morți, dintre care aproximativ jumătate absolvenți ai armatei și 14 civili”, și peste 125 de răniți, a anunțat OSDH, cu sediul în Marea Britanie, care se bazează pe o vastă rețea de surse din Siria.
Reprezentanți ai regimului sirian participau la absolvirea unei noi promoții de ofițeri la academia militară, în prezența unor comandanți ai armatei siriene.
Potrivit unor informații, ministrul sirian al apărării, Ali Mahmoud Abbas, prezent la ceremonie, a fost rănit.
Alte rapoarte contradictorii susțin că acesta ar fi părăsit locul faptei cu aproximativ 20 de minute înainte de explozie.
Potrivit estimărilor armatei siriene, atacul a fost comis de elemente aparținând organizațiilor rebele din țară sau de o organizație teroristă precum Statul Islamic. Pentru moment, însă, nicio organizație nu a revendicat responsabilitatea pentru atac. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: