ISRAELMAGAZINTerorism

Israelul sub un puternic atac cu valuri de rachete dinspre Fâșia Gaza / Cel puțin cinci persoane au fost rănite, dintre care una în stare critică (VIDEO)

Aceasta este o știre în curs de dezvoltare.

Teroriștii palestinieni din Fâșia Gaza au lansat în această sâmbătă dimineață, la 50 de ani de la războiul de Yom Kippur, rachete asupra sudului și centrului Israelului, declanșând sirene în numeroase orașe și localități. Cel puțin cinci persoane au fost rănite, dintre care una în stare critică.

Sirenele de avertizare Alertă Roșie au fost activate la Tel Aviv, la aproximativ 70 de kilometri de Fâșia Gaza, precum și la Sde Boker, Arad și Dimona, în sud, tot la peste 70 de kilometri distanță.
Exploziile au fost auzite de locuitorii din aceste zone.
Serviciul de ambulanță Magen David Adom (MADA) a declarat că medicii săi tratează o femeie de 70 de ani în stare critică și un alt bărbat prins în capcană în urma impactului direct cu o rachetă în Consiliul Regional Gderot.
De asemenea, MADA a precizat că tratează un bărbat de 20 de ani rănit moderat de schije de rachetă în localitatea Yavne și alte două persoane rănite ușor în urma unui impact de rachetă în orașul Ashkelon din sudul țării.
Medicii răspund, de asemenea, la rapoarte de impacturi de rachete în Yavne, Ashkelon și Kfar Aviv, în apropiere de Ashdod.
Armata israeliană a cerut locuitorilor din sudul și centrul Israelului să rămână aproape de adăposturile antiaeriene pe fondul barajului masiv.
„Publicul din sudul și centrul țării este îndemnat să rămână în apropierea zonelor protejate și să urmeze instrucțiunile Comandamentului Frontului Intern”, au declarat Forțele de Apărare ale Israelului într-un anunț sâmbătă dimineață.
Într-o înregistrare video din Ashkelon care circulă pe rețelele de socializare, se pot vedea coloane mari de fum negru de la incendii de la loc de impact.

Ministrul Apărării, Yoav Gallant, se îndrepta spre cartierul general al armatei din Tel Aviv, pe fondul barajului masiv de rachete din Fâșia Gaza, a anunțat sâmbătă dimineață biroul său.
Gallant și premierul Benjamin Netanyahu urmează să aibă în curând întâlniri cu înalți oficiali din domeniul securității, au precizat birourile lor.
Aceasta este o știre în curs de dezvoltare. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: