ISRAELLUMEA ARABĂMAGAZIN

Israel în război / Șeful Statului Major al Apărării: „Ne așteptăm la zile lungi și complexe de luptă”

În primul său comentariu de la izbucnirea războiului „Săbiile de Fier”, care a luat prin surprindere o țară întreagă, Hertzi Halevi, șeful Statului Major al armatei israeliene, susține:

„Statul Israel și armata israeliană ripostează acum împotriva unui atac criminal și crud al Hamas – intruziunea teroriștilor în casele private ale civililor din Fâșia Gaza, răpirea de femei și copii. Acesta este terorism criminal. Ca urmare, îi atacăm, îi persecutăm și îi rănim pe toți cei care au luat parte la el. Vom continua să facem acest lucru. Știu că sunt zile dificile, prețul este greu de plătit”.

Urmează zile lungi și complexe de luptă

Halevi continuă: „Soldații noștri au fost uciși și răniți. Unii sunt în mâinile inamicului. De aceea, acum este timpul pentru război – nu o operațiune, nu o rundă. Este timpul pentru război. Și în acest război, armata israeliană (Țahal) este puternic, va acționa în forță, va învinge și va obține rezultatele necesare. Ne așteaptă zile lungi și complexe de luptă. Ne vom menține pregătirile în toate domeniile și fiecare va da tot ce are mai bun în domeniul său. Vom continua să atacăm Gaza în ansamblul ei, în special în zonele din care provin atacurile asupra teritoriului nostru.”

Aceasta este prima declarație a șefului Statului Major, în condițiile în care, în urmă cu doar câteva ore, generalul de brigadă Daniel Hagari, purtătorul de cuvânt al Țahal, a emis o declarație oficială privind situația și a declarat:

„Intenția noastră este de a prelua controlul asupra tuturor centrelor de luptă. Armata israeliană a preluat controlul asupra punctelor de infiltrare pe teritoriul israelian. Forțele noastre au ucis sute de teroriști în regiune. Luptele eroice pentru eliberarea ostaticilor continuă și vor continua. În timpul luptelor, comandanți și luptători au căzut și civili au fost uciși. Oricine va ataca statul Israel, va plăti un preț foarte mare. Țahal va răspunde”.
Hagari s-a referit la morți și a spus: „Îi identificăm pe toți martirii, pe cei morți și pe cei răniți. Mai întâi informăm familiile. Armata israeliană dispune de un site web special unde vor fi publicate numele și datele de contact ale martirilor din armată care au căzut în timpul războiului. Publicarea informațiilor se va face după ce familiile au fost informate”.
Hagari a subliniat: „Scopul este de a pune capăt luptelor și de a-i ucide pe toți teroriștii din Fâșia Gaza. Să închidem toate breșele cu foc și să evacuăm locuitorii de la marginea Fâșiei Gaza pentru a putea continua operațiunile. Vom continua un atac foarte amplu asupra Fâșiei Gaza și toți cei care ne atacă vor plăti”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: