FOCUS: ROMÂNIAISRAELMAGAZINROMÂNI ÎN LUMEROMÂNIA

Israel în război: Au fost suspendate zborurile companiei Tarom dinspre și către Tel Aviv / Vor fi doar curse speciale /

În contextul agravării situației securitare din Israel, ca urmare a războiului cu gruparea teroristă Hamas, compania TAROM a decis suspendarea temporară a curselor regulate către și dinspre Tel-Aviv, începând din 12 octombrie 2023.

Compania va opera curse speciale, numai la solicitarea Celulei de Criză organizată de Ministerul Afacerilor Externe.
Reamintim că TAROM a fost, pâna acum, una dintre puținele companii care nu au întrerupt operarea pe Tel-Aviv. Conform unui comunicat al companiei, ”acest lucru se datorează mobilizării piloților și echipajelor noastre”.
Ministerul român al Afacerilor Externe (MAE) menționează că cetăţenii români care se află pe teritoriul Israeluluit se pot adresa Ambasadei României la Tel Aviv şi îşi pot anunţa prezenţa în regiune, comunicând astfel datele de identificare şi propriile coordonate la adresa de e-mail telaviv@mae.ro şi la numărul de telefon permanent al Ambasadei României la Tel Aviv: +972 54 5643279, precum şi la cel al Consulatului General de la Haifa: +972 543 998 038, pentru a putea fi contactaţi.
Conform MAE, cetăţeni români care intenţionează să călătorească în Statul Israel trebuie să îşi reprogrameze călătoria şi să urmărească rubrica „Alerte de călătorie” de pe pagina de internet a MAE (https://www.mae.ro/travel-alerts/2938).
De asemenea, MAE recomandă consultarea paginilor de Internet https://telaviv.mae.ro, https://consular-protection.ec.europa.eu/travel-advice_en şi www.mae.ro – rubrica „Sfaturi de călătorie”.
În plus, reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: