ISRAELLUMEA DE AZIMAGAZIN

Impresionant MOMENT SOLEMN în fața Parlamentului European, în semn de solidaritate cu victimele atacurilor teroriste din Israel (VIDEO)

Cei mai înalți oficiali ai Uniunii Europene au adus miercuri un omagiu solemn israelienilor uciși în atacurile Hamas și au emis cea mai dură condamnare de până acum a grupării teroriste palestiniene.

Președintele Consiliului European, Charles Michel, președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, și președintele Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, la omagierea victimelor atacurilor organizate de Hamas în Israel

Prezentă la un minut de reculegere în fața Parlamentului European din Bruxelles, președinta Adunării, Roberta Metsola, a precizat că, ea crede că omorurile au fost motivate de antisemitism.
„7 octombrie este o zi care va rămâne în infamia mondială”, a spus ea, referindu-se la atacul Hamas de sâmbătă.
„Lumea a fost martoră la uciderea evreilor doar pentru că erau evrei. Din nou. În Israel”.
Cuvintele sale au reflectat un discurs rostit anterior de președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la o reuniune a celor 27 de comisari europeni.
„Acești nevinovați au fost uciși pentru un singur motiv. Pentru că erau evrei și trăiau în statul Israel”, a declarat von der Leyen, în remarci publicate pe rețelele de socializare.
„Este un rău străvechi, care ne amintește de trecutul cel mai întunecat și ne șochează pe toți până în măduva oaselor”.
La ceremonia de comemorare, Metsola și von der Leyen au fost însoțiți de președintele Consiliului UE, Charles Michel, și de ambasadorul Israelului la UE, Haim Regev.
De asemenea, au fost prezenți deputați europeni de rang înalt și oficiali din statele membre ale UE.
Aceștia s-au întâlnit în afara parlamentului, pe agora Simone Veil, numită după un politician francez și predecesor în rolul lui Metsola, care a fost un supraviețuitor al lagărului de exterminare de la Auschwitz.
„Hamas este o organizație teroristă. Nu reprezintă aspirațiile legitime ale poporului palestinian. Ei nu oferă soluții. Ei oferă vărsare de sânge”, a declarat Metsola.
„Ajută să vorbim deschis. La 7 octombrie, Hamas a ucis peste o mie de bebeluși, copii, femei și bărbați nevinovați și încă mai ține ostatici aproape 100 de persoane.”
Marți, după întâlnirea cu miniștrii de externe ai UE, șeful diplomației de la Bruxelles, Josep Borrell, a condamnat Hamas, dar a îndemnat Israelul ca, în răspunsul său, să respecte dreptul internațional și să nu impună un asediu total în Gaza.
Însă la omagiul de miercuri, accentul a fost pus pe solidaritatea cu Israelul.
„Acesta nu este un moment pentru divergențe. Trebuie să fim clari cu privire la ceea ce vorbim: aceasta este teroarea în cea mai gravă formă a sa”, a declarat Metsola.
„Domnule ambasador Regev, vă mulțumim că sunteți aici astăzi. Aceasta este Europa. Suntem alături de dumneavoastră”, a subliniat Roberta Metsola. (Anima News).

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: