ISRAELLUMEA ARABĂLUMEA DE AZIMAGAZIN

Joe Biden, miercuri, în Israel pentru a-și arăta „solidaritatea” și a debloca ajutorul pentru Gaza

Președintele SUA, Joe Biden, va vizita miercuri Israelul. Această vizită de „solidaritate”, în urma atacurilor teroriste mortale ale Hamas, are ca scop și deblocarea fluxului de ajutoare către Fâșia Gaza.

Vizita a fost anunțată de secretarul de stat american Antony Blinken, la sfârșitul unei nopți de discuții maraton la Tel Aviv cu premierul Benjamin Netanyahu, în contextul în care Iranul a amenințat cu o posibilă „acțiune preventivă” împotriva Israelului dacă țara își menține planurile de ofensivă terestră împotriva organizației teroriste din Fâșia Gaza.
Joe Biden se va întâlni, de asemenea, la Amman cu președintele egiptean, cu regele Iordaniei și cu șeful Autorității Palestiniene, a anunțat purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al SUA, John Kirby, în contextul în care continuă intensa activitate diplomatică internațională pentru a încerca să împiedice ca acest conflict, declanșat de atacul sângeros al Hamas pe teritoriul israelian la 7 octombrie, să cuprindă regiunea.
Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Jonathan Conricus, a declarat că vizita președintelui american nu a pus sub semnul întrebării ofensiva terestră împotriva Hamas.
„Nu cred că această vizită este menită să o împiedice”, ci mai degrabă „să se asigure că Israelul are tot ce îi trebuie pentru a se apăra”, a spus el.
”Vom începe activitățile militare consolidate atunci când va fi momentul potrivit pentru a atinge obiectivul”, a declarat el înainte de anunțarea vizitei.
„La cererea noastră, Statele Unite și Israelul au acceptat să elaboreze un plan care va permite ca ajutorul umanitar din partea țărilor donatoare și a organizațiilor multilaterale să ajungă la civilii din Gaza”, a explicat Antony Blinken după întâlnirea cu Benjamin Netanyahu. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: