ISRAELLUMEA ARABĂMAGAZINORIENTUL MIJLOCIU

Israel în război: Guvernul iordanian împotriva transferului de populație palestiniană în regatul hașemit

Ministrul iordanian de Externe, Ayman Safadi (foto), a reafirmat poziția de neclintit a țării sale împotriva oricărei încercări de a transfera populația palestiniană în Iordania.

„Nu vom permite Israelului să transfere criza în Iordania”, a declarat Safadi miercuri pentru Becky Anderson de la CNN.
„Dacă există vreo încercare reală de a face acest lucru, palestinienii nu doresc acest lucru. Iordanienii nu o vor”.
„Deci, ceea ce va face este, permiteți-mi să fiu sincer, va fi doar un alt război în regiune. Va fi extinderea zonei de conflict, nu va aduce pacea. Așa că, din nou, nu faceți nicio greșeală când vine vorba de asta. Poziția noastră este de neclintit”, a continuat Safadi.
„Nu vom permite niciodată transferul de populație din Palestina în Iordania. Iar acest lucru nu va face decât să ducă conflictul într-o cu totul altă dimensiune, care va fi periculoasă și dezastruoasă pentru întreaga zonă.”
El a subliniat că o astfel de mișcare ar fi o încălcare a dreptului internațional și ar putea escalada conflictul din regiune. Safadi a subliniat importanța unei soluții cu două state și a îndemnat comunitatea internațională să lucreze pentru pace pentru a preveni o nouă escaladare a conflictului israeliano-palestinian.
„Israelul trebuie să înțeleagă acest lucru. Lumea trebuie să înțeleagă că – și permiteți-mi să avertizez asupra unui lucru aici, și o spunem ca o țară care, după cum știți, are relații extraordinar de bune cu toți prietenii și aliații noștri occidentali; percepția din ce în ce mai mare de pe stradă, pe măsură ce văd acest sprijin fără echivoc și de fier pentru Israel în acest război”, a spus el. „Este o percepție din ce în ce mai mare că acesta este un război occidental-arab-musulman. Acesta este un loc în care nu vrem să ajungem”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: