ISRAELLUMEA ARABĂLUMEA DE AZIMAGAZIN

Premierul britanic Rishi Sunak în Israel pentru întâlniri cu Netanyahu și Herzog

Premierul britanic Rishi Sunak va ateriza în Israel astăzi, joi dimineața, la ora 9.00, pentru întâlniri cu premierul Benjamin Netanyahu și cu președintele Isaac Herzog, a anunțat biroul lui Sunak.

Sunak va condamna „oribilul act de teroare” al Hamas și va exprima condoleanțe pentru „pierderile teribile de vieți omenești din Israel și Gaza în ultimele două săptămâni, ca urmare a atacurilor teroriste brutale ale Hamas”, potrivit declarației publicate înaintea călătoriei sale.
„Sunak va sublinia, de asemenea, că orice moarte civilă este o tragedie și le va spune colegilor lideri că, în calitate de comunitate internațională, nu trebuie să lăsăm ca terorismul barbar al Hamas și disprețul pentru viața umană să devină un catalizator pentru o nouă escaladare a conflictului în regiune.”
Sunaks consideră că „atacul” asupra unui spital din orașul Gaza de marți seară este „un moment de cotitură pentru liderii din regiune și din întreaga lume, care trebuie să se unească pentru a evita o nouă escaladare periculoasă a conflictului”.
Explozia de marți seară de la Spitalul Baptist Al-Ahli din Gaza a stârnit un scandal, gruparea teroristă Hamas acuzând în mod fals atacurile aeriene israeliene. Israelul a prezentat dovezi că explozia mortală din parcarea unității a fost cauzată de o rachetă ratată lansată de teroriștii palestinieni.
În timpul vizitei sale în Israel, Sunak va face presiuni pentru ca coridorul umanitar către Gaza să fie deschis cât mai curând posibil.
El va vizita, de asemenea, „o serie de alte capitale regionale”, precizează Downing Street, fără a oferi detalii.
În timp ce Sunak se va afla în Israel, ministrul de Externe James Cleverly se va afla în Egipt, Turcia și Qatar.
Secretarul Apărării, Grant Shapps, s-a întâlnit miercuri la Washington cu omologul său american, Lloyd Austin, „pentru a ne coordona răspunsul la criză”, potrivit comunicatului. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: