ISRAELISRAEL ÎN RĂZBOILUMEA ARABĂ

Israel în război / Purtătorul de cuvânt al Țahal: ”Fără predarea Hamas și întoarcerea tuturor celor 212 prizonieri, vom fi forțați să intrăm în Gaza”

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene pentru presa străină, Yonatan Konrikos, s-a referit la intrarea terestră planificată în Fâșia Gaza, într-un interviu pe care l-a acordat ABC Australia.

Konrikos a spus că scopul Israelului este „de a dezmembra complet capacitățile militare ale Hamas. Dacă acest lucru se poate face din aer, cu expunere foarte limitată pentru soldații Țahal și mai puține daune la sol, ar fi grozav.” În același timp, Konrikos a subliniat că „dacă agenții Hamas ies din ascunzătoarele lor din spatele rezidenții din Gaza, eliberează toți cei 212 captivi ai noștri și se predau necondiționat, războiul se va termina. Dacă nu o vor face, probabil că va trebui să intru înăuntru și să o facem singuri.”
Purtătorul de cuvânt al IDF pentru presa străină: „Țările care acuză Israelul de crime de război nu sunt democratice”
Yonatan Konrikos, a mai declarat în interviul pentru ABC Australia că țările care acuză Israelul de crime de război nu sunt democratice și „nu sunt în măsură să predice Israelului nimic legat de probleme umanitare”. Manifestanții împotriva Israelului sunt „plini de ură față de Israel pentru lucruri care nu au nimic de-a face cu ceea ce se întâmplă acum în Gaza.”
Întrebat despre deconectarea alimentării cu apă a Fâșiei Gaza și acuzațiile că Israelul impune pedepse colective locuitorilor din zonă, Conricus a răspuns că Israelul a furnizat de fapt doar aproximativ 10% din apa în Fâșia Gaza. Restul, a spus el, a fost extras din rezervorul de apă subteran
„Nu cred că ar trebui să fim forțați să hrănim inamicul care trage cu rachete către cetățenii noștri și încearcă să-i omoare”, a spus el. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: