ISRAELISRAEL ÎN RĂZBOI

Israel în război: Un oraș de corturi pentru israelienii strămutați, se construiește în localitatea Ramat Gan

Un oraș de corturi este în curs de construcție în orașul israelian Ramat Gan pentru a găzdui o parte din cei peste 200.000 de israelieni strămutați intern în urma războiului cu teroriștii din Fâșia Gaza și Liban.

Complexul stațiunii Kfar Maccabiah din suburbia Tel Aviv va oferi adăpost temporar pentru 1.000 de persoane evacuate din comunitățile din nordul țării aflate sub tirul grupării teroriste Hezbollah din Liban, susținută de Iran, a declarat Amir Gissin, directorul executiv al Uniunii Mondiale Maccabi, pentru Canalul 12 din Israel.

Amir Gissin

Familiile care au evacuat comunitățile din sudul Israelului, aflate în apropiere de granița cu Gaza, sunt deja cazate în complexul de 80 de acri, care include două hoteluri, un centru de convenții și evenimente și un club sportiv.
Evacuările au început după ce teroriștii Hamas din Gaza au năvălit în comunitățile din vestul Negevului începând cu 7 octombrie, ucigând cel puțin 1.400 de persoane, rănind alte peste 5.100 și ducând 222 de prizonieri în Fâșie.
Teroriștii din Gaza au lansat peste 7.000 de rachete asupra Israelului începând cu 7 octombrie.
Gissin a adăugat că numărul de persoane care vor sta în corturi va fi limitat pentru a se asigura că toată lumea poate ajunge la adăposturile antiaeriene în cazul unor atacuri cu rachete. El a adăugat că, corturile vor asigura refugiaților un loc uscat în timpul lunilor de iarnă.
Orașul Eilat, stațiune balneară de la Marea Roșie, intenționează, de asemenea, să ridice un oraș de corturi pentru a-i găzdui pe cei evacuați. Hotelurile de acolo sunt pline, la un nivel fără precedent de 100% din capacitatea lor.
Aproximativ 100.000 dintre cei evacuați au fost instruiți de guvern să părăsească orașele și satele din nord și sud, în timp ce cealaltă jumătate a plecat din proprie inițiativă, a declarat guvernul. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: