ISRAELISRAEL ÎN RĂZBOIORIENTUL MIJLOCIU

Iranul amenință că va „îngropa Israelul”

Comandantul Corpului Gardienilor Revoluției Islamice din Iran, Hussein Salami (foto), a avertizat joi armata israeliană să nu lanseze o operațiune terestră în Fâșia Gaza, afirmând că, dacă Israelul intră în Gaza, „va fi îngropat acolo”.

Potrivit presei iraniene, Salami a amenințat, de asemenea, Statele Unite, spunând că „americanii vor fi arși de focul pe care l-au aprins în regiune”.
Liderul iranian Ali Khamenei declarase cu o zi înainte că Statele Unite sunt complice la crimele Israelului împotriva palestinienilor. Khamenei a adăugat că Israelul „se răzbună pe femei și copii pentru că este incapabil să se opună soldaților rezistenței palestiniene”.
Aceste amenințări au loc în timp ce ministrul iranian de externe Hossein Amir Abdullahian se află la New York pentru a participa la următoarele reuniuni ale Adunării Generale a Națiunilor Unite privind evenimentele din Fâșia Gaza.
Înainte de vizita sa la New York, Abdullahyan a trimis o scrisoare Înaltului Comisar al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului, Volker Türk, în care afirmă că obiectivul Israelului este masacrarea poporului palestinian din Fâșia Gaza.
„Declarațiile oficialilor israelieni și atacurile generalizate și sistematice asupra Fâșiei Gaza arată că aceasta este o campanie țintită de genocid împotriva poporului palestinian, se menționează în scrisoare.
După cum relatează Reuters, citând surse iraniene de rang înalt, Iranul se confruntă în prezent cu o dilemă serioasă cu privire la criza din Gaza.
Orice atac major asupra Israelului l-ar putea costa pierderi grele și ar putea provoca noi tulburări populare antiguvernamentale.
În același timp, refuzul de a sprijini Hamas sau Hezbollah îi va slăbi imaginea în fața aliaților lor. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: