ISRAELISRAEL ÎN RĂZBOI

Israel în război: „Luminile speranței” pe cerul Ierusalimului / Câte un beculeț pentru fiecare ostatic din Gaza

Inaugurarea expoziția „Luminile speranței” care a avut loc la Ierusalim a servit drept simbol al solidarității cu ostaticii deținuți de Hamas în Fâșia Gaza, cu scopul de a sensibiliza opinia publică internațională cu privire la situația lor.

Reprezentanți ai familiilor prizonierilor au luat parte la evenimentul de inaugurare, care a fost sponsorizat de municipalitatea din Ierusalim, prin intermediul companiei Ariel, în Piața Pais Arena (fosta Arena din Ierusalim).
Expoziția este formată din 224 beculețe, corespunzând numărului de prizonieri deținuți de Hamas, și acoperă o suprafață de aproximativ 1.000 de metri pătrați. Proiectoarele luminează cerul în diferite culori timp de 224 de secunde și vor continua să facă acest lucru de mai multe ori în fiecare seară. Lângă fiecare bec se află o imagine și numele fiecărui captiv.

Numărul de becuri și durata aprinderii lor vor fi ajustate în funcție de numărul de prizonieri care au fost returnați.
Uri Menachem, directorul general al companiei Ariel, a declarat: „Expoziția „Luminile speranței” de la Ierusalim transmite un mesaj către lume de a se uni în jurul efortului de a-i aduce pe toți captivii înapoi acasă în pace. Poporul Israelului nu uită, nici măcar pentru o clipă, cele 224 de faruri de lumină ținute captive în Gaza.”
Primarul Ierusalimului, Moshe Lion, A adăugat: „Ne rugăm și sperăm pentru întoarcerea lor rapidă acasă”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: