ISRAELISRAEL ÎN RĂZBOIORIENTUL MIJLOCIU

Israelul lovește ținte siriene în urma unui atac cu rachete

Avioane de război israeliene au lovit mai multe situri din sudul Siriei în noaptea de duminică spre luni, ca răspuns la tiruri anterioare de rachete asupra Podișului Golan, potrivit armatei.

Forțele de apărare israeliene au declarat că au lovit lansatoarele responsabile pentru tirurile transfrontaliere.
Toate proiectilele lansate din Siria au aterizat în zone deschise, fără a provoca răniți sau pagube.
În cursul nopții de sâmbătă spre duminică, Israelul a vizat mijloace teroriste iraniene în Quneitra, în zona siriană a Podișului Golan, potrivit presei israeliene.
Țahal ar fi lovit ținte militare siriene și obiective legate de Iran ca răspuns la bombardamentele îndreptate spre teritoriul israelian mai devreme în cursul zilei.
Nu a existat niciun comentariu imediat din partea armatei israeliene.
Miercuri, raidurile aeriene israeliene au provocat pagube la aeroportul din Alep, potrivit rapoartelor presei siriene.
Cu câteva zile înainte, loviturile israeliene ar fi scos din funcțiune aeroporturile din Damasc și Alep.
Marți seară, Țahal a lovit situri militare siriene ca răspuns la tiruri de rachete spre sudul Podișului Golan.
Avioanele de război israeliene au lovit „infrastructura militară și lansatoare de mortiere” după ce două rachete au fost lansate din Siria spre teritoriul israelian; ambele au căzut în zone deschise, potrivit Țahal.
Israelul a lovit sute de ținte în Siria în ultimii ani, ca parte a unui efort de a împiedica înrădăcinarea militară iraniană în țară.
Cu toate acestea, Ierusalimul recunoaște rareori aceste incidente.
Vineri, secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunțat că forțele americane au lovit două instalații din estul Siriei folosite de Corpul Gardienilor Revoluției Islamice al Iranului și de teroriști afiliați.
Loviturile au venit ca răspuns la o serie de atacuri comise săptămâna trecută de grupuri sponsorizate de Iran împotriva personalului american staționat în Irak și Siria.
În timp ce Iranul încearcă să își ascundă intervențiile și să nege rolul său în aceste atacuri, Austin a declarat: „Nu îi vom lăsa. Dacă vor continua atacurile comise de apropiații Iranului împotriva forțelor americane, nu vom ezita să luăm alte măsuri necesare pentru a ne proteja poporul”.
Calificând loviturile americane ca fiind „strict adaptate” și defensive, Austin a spus că acestea au fost „destinate exclusiv protejării și apărării personalului american din Irak și Siria. Ele sunt separate și distincte de conflictul în curs de desfășurare dintre Israel și Hamas și nu constituie o schimbare a abordării noastre față de conflictul dintre Israel și Hamas”.
Săptămâna trecută, purtătorul de cuvânt al Țahal, contraamiralul Daniel Hagari, a declarat că Iranul ajută Hamas prin furnizarea de informații și, de asemenea, stimulează incitarea anti-israeliană la nivel mondial.
”De asemenea, Teheranul a ajutat Hamas cu instruire, arme, finanțare și cunoștințe tehnologice”, a declarat Hagari. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: