ISRAELISRAEL ÎN RĂZBOILUMEA ARABĂ

Israel în război: Egiptul le va permite răniților din Gaza să treacă granița pentru tratament

Egiptul va deschide punctul de trecere Rafah pentru a permite ca palestinienii răniți să fie tratați în spitalele egiptene pentru prima dată de la începutul războiului dintre Israel și gruparea teroristă palestiniană Hamas, a relatat presa, citând surse palestiniene și egiptene.

Președintele Consiliului Național de Securitate israelian, Tzahi Hanegbi, a declarat mai devreme în cursul zilei că Israelul speră ca Cairo să deschidă granița pentru a permite ca răniții să fie tratați la spitalul de la Rafah și în spitalele de campanie care ar putea fi înființate pe partea egipteană a graniței.
Hanegbi a mai spus că o serie de țări au răspuns solicitării premierului Benjamin Netanyahu de a trimite nave care să acosteze în largul coastei Fâșiei Gaza și să servească drept spitale în mica zonă de sud-vest a Fâșiei Gaza pe care Israelul a desemnat-o ca zonă de securitate.
“Echipe medicale vor fi prezente mâine la punctul de trecere pentru a examina cazurile care vin (din Gaza) imediat ce ajung (…) și pentru a stabili spitalele la care vor fi trimise”, a declarat pentru AFP un oficial medical din orașul egiptean al-Arish.
Canalul al doisprezecelea a afirmat că Egiptul construiește un spital de campanie de-a lungul frontierei.
Până în prezent, Egiptul s-a abținut să permită civililor din Gaza să iasă prin granița sa, restricționând trecerea ajutorului umanitar către Gaza prin punctul de trecere Rafah.
Propunerile israeliene ca Egiptul să primească refugiați din Gaza au înfuriat Cairo, nu în ultimul rând pentru că Ierusalimul a refuzat să promită public că celor care părăsesc Fâșia Gaza li se va permite să se întoarcă, a declarat săptămâna trecută un oficial egiptean pentru Times of Israel. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d