ISRAELISRAEL ÎN RĂZBOILUMEA ARABĂ

Israel în război: Hamas susține că intenționează să elibereze ostaticii binaționali în următoarele zile

Un purtător de cuvânt al ramurii armate a Hamas a anunțat că gruparea teroristă palestiniană intenționează să elibereze mai mulți ostatici străini în zilele următoare.

Purtătorul de cuvânt, care poartă numele Abu Ubeida (foto), a declarat că decizia a fost luată datorită medierii „anumitor țări”.
Anterior, Hamas declarase că nu intenționează să țină ostatici străini.
Israelul a respins această diferențiere și a cerut eliberarea imediată și necondiționată a tuturor ostaticilor, respingând promisiunile grupării teroriste palestiniene ca fiind o formă de război psihologic.
Abu Ubeida a negat, de asemenea, că Israelul a eliberat-o pe soldata Ori Megidish din custodia Hamas, sugerând că Megedish a fost răpită și deținută de o altă grupare teroristă.
Se crede că aproximativ cincizeci de ostatici se află în mâinile altor grupuri teroriste decât Hamas, în special Jihadul Islamic Palestinian. Această afirmație nu poate fi verificată.
Vorbind despre afacerile interne israeliene, purtătorul de cuvânt al grupării teroriste a declarat că războiul va marca sfârșitul carierei politice a premierului Benjamin Netanyahu, menționând că, deși acesta a reușit să elibereze un singur ostatic la o lună de la începutul războiului, îi va lua încă 20 de ani pentru a-i elibera pe restul ostaticilor.
Abu Ubeida și-a repetat apelurile pentru ca națiunea islamică să se alăture luptei și să apere Moscheea Al-Aqsa. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: