ISRAELISRAEL ÎN RĂZBOILUMEA ARABĂ

Israel în război: Divizia 162 a finalizat capturarea taberei al-Shati din Gaza

Armata israeliană afirmă că Divizia 162 – care a intrat în Fâșia Gaza dinspre nord – a finalizat capturarea taberei al-Shati și se va alătura în curând Diviziei 36, care a intrat în Fâșia Gaza dinspre est, ajungând până la coastă.

Tsahal susține că al-Shati era unul dintre principalele bastioane ale Hamas.
„În interiorul taberei, există o mulțime de infrastructuri inamice și multe forțe Hamas erau concentrate acolo, inclusiv batalionul al-Shati, care a jucat un rol central în atacurile din 7 octombrie”, a declarat armata.
Divizia 162 a înaintat spre sud din nordul Fâșiei Gaza când a început incursiunea terestră în urmă cu două săptămâni și jumătate, îndreptându-se spre orașul Gaza și confruntându-se cu rezistență în tabăra al-Shati în ultimele zile.
În ultimele ore au avut loc cel puțin patru ciocniri cu teroriștii Hamas în tabăra al-Shati. Potrivit armatei, aproape toate casele din tabără erau capcane.
Se estimează că între 150.000 și 200.000 de palestinieni au fugit din tabără când au intrat trupele israeliene.
Trupele diviziei s-au confruntat cu aproximativ 200 de teroriști Hamas în al-Shati.
Armata consideră că deține controlul deplin asupra al-Shati, deși mai pot apărea incidente.
Ea susține că sistemele de comandă și control ale Hamas din zonă au fost complet dezmembrate în timpul raidurilor.
Divizia 162 curăță acum metodic fiecare zonă din al-Shati de infrastructura Hamas, inclusiv tunelurile și ascunzătorile de arme.
Țahal detaliază, de asemenea, alte operațiuni ale diviziei în nordul Gaza, susținând că a aplicat „lovituri semnificative” infrastructurii și capacităților operaționale ale Hamas.
Potrivit armatei, divizia a găsit și distrus peste 160 de puțuri de tunel, a lovit aproximativ 2.800 de locații Hamas și a lichidat aproximativ 1.000 teroriști și comandanți de rang înalt.
Divizia a atacat și capturat ceea ce Țahal consideră a fi „activele strategice și esențiale” ale Hamas în nordul Fâșiei Gaza, inclusiv avanpostul 17, „cartierul militar” din orașul Gaza, spitalul Rantisi – despre care Țahal suspectează că a fost folosit de Hamas pentru a ține ostatici israelieni – și avanpostul Bader.
Brigada blindată 401 a diviziei și brigada de infanterie Givati au condus manevrele din al-Shati, distrugând zeci de situri Hamas cu obuze de tancuri și lovituri aeriene.
Brigada de infanterie Nahal a diviziei a capturat principalul avanpost al Hamas din al-Shati și a distrus infrastructura acestuia, ucigând agenți teroriști și arestând alții care vor fi interogați de agenția de securitate internă Shin Bet din Israel, potrivit Țahal.
Brigada de comando a diviziei a operat în partea de nord a al-Shati pentru a localiza teroriștii.
De asemenea, a operat mai adânc în tabără, distrugând infrastructura Hamas și percheziționând clădiri folosite de grupul terorist, inclusiv o școală unde, potrivit Țahal, trupele au găsit o poziție de lansare a rachetelor antitanc și un depozit de arme.
Comandantul Diviziei 162, generalul de brigadă Itzik Cohen, a salutat aceste operațiuni, afirmând că armata „dezmembrează centrele de masă ale Hamas și capacitățile pe care gruparea le-a dezvoltat de-a lungul anilor”.
„Forțele diviziei au ucis peste 1.000 de teroriști de la începutul manevrelor terestre și au redus cu aproximativ 80% numărul de rachete trase spre Israel din nordul Fâșiei Gaza”, a adăugat Cohen. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: