ISRAELISRAEL ÎN RĂZBOILUMEA ARABĂ

Israel în război: Armata afirmă că trupele luptă împotriva Hamas „într-o anumită parte” a spitalului al-Shifa din Gaza

Armata a declarat că trupele israeliene se luptă în prezent cu Hamas „într-o anumită parte” a spitalului al-Shifa din orașul Gaza, unde gruparea teroristă este acuzată că are un centru de comandă.

„Operațiunea s-a bazat pe informații ale serviciilor speciale și pe necesități operaționale. Operațiunea nu este menită să dăuneze pacienților, personalului medical sau cetățenilor spitalizați”, a precizat un comunicat al armatei israeliene.
„Operațiunea a fost precedată de un efort de evacuare a pacienților și a refugiaților din spital și chiar a fost deschis un coridor special”, a continuat declarația, adăugând că, conducerea al-Shifa a fost avertizată înainte ca trupele israeliene să intre în incintă.
De asemenea, armata a indicat că „mai târziu, în cadrul operațiunii, incubatoare, echipamente medicale și alimente pentru copii urmează să fie transferate la spital”.
Această declarație vine în contextul în care Ministerul Sănătății din Gaza, controlat de Hamas, a declarat pentru canalul public de televiziune din Qatar Al Jazeera că a fost informat de forțele israeliene că vor interveni în curând în spitalul al-Shifa. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: