ISRAELISRAEL ÎN RĂZBOILUMEA ARABĂORIENTUL MIJLOCIU

Liderul suprem iranian împotriva Hamas: „Nu vom intra într-un război cu Israelul în numele vostru”

Reuters a publicat miercuri noi detalii despre întâlnirea dintre liderul suprem iranian Ali Khamenei și liderul Hamas Ismail Haniyeh la Teheran săptămâna trecută.

Potrivit raportului, Khamenei a fost furios că Hamas nu l-a avertizat în prealabil cu privire la intenția lor de a efectua atacul din 7 octombrie și a precizat că Iranul nu va intra direct în război împotriva Israelului.
Khamenei a declarat că Iranul va continua să sprijine Hamas politic și moral, dar nu va interveni direct în lupte.
„Nu vom intra într-un război împotriva Israelului în numele vostru”, a clarificat ayatollahul Lahaniyeh.
El a cerut, de asemenea, liderului Hamas să reducă la tăcere vocile din organizație care solicită public Iranului și Hezbollah să se alăture campaniei împotriva Israelului cu toată forța.
De asemenea, s-a raportat că Hezbollah a fost, de asemenea, surprins de ofensiva Hamas în sud, când agenții Hezbollah din zonele apropiate de granițele libaneze și israeliene nu au fost în alertă și au fost recrutați imediat după primirea rapoartelor despre incidente.
Potrivit unui înalt oficial al organizației teroriste, „ne-am trezit în război”.
Declarații similare au fost făcute de secretarul general al Hezbollah, Hassan Nasrallah, în discursurile sale de după începerea războiului, în care a spus că Hezbollah sprijină Hamas, dar că masacrul din sud a fost „pur palestinian”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: