ISRAELISRAEL ÎN RĂZBOILUMEA ARABĂ

Israel în război: Țahal recuperează trupul caporalului Noa Marciano din Gaza, la câteva zile după ce i-a anunțat moartea

Armata israeliană afirmă că a recuperat corpul caporalului Noa Marciano din Fâșia Gaza, la trei zile după ce a anunțat că aceasta a fost ucisă în captivitatea Hamas.

Corpul lui Marciano a fost recuperat ieri de trupele Batalionului 603 al Brigăzii 7 Blindate, dintr-o clădire adiacentă spitalului Shifa, în urma unor informații furnizate de agenția de securitate israeliană Shin Bet.
Trupul ei a fost apoi adus în Israel pentru identificare. Înmormântarea este programată pentru mai târziu în cursul zilei de astăzi.
Descoperirea a avut loc în timp ce trupele continuă să caute infrastructura teroristă în complexul spitalului.
Marciano, în vârstă de 19 ani, care făcea parte din unitatea 414 a Corpului de colectare a informațiilor de luptă, servea la baza militară din Nahal Oz când aceasta a fost invadată de teroriști în timpul atacului lor criminal asupra sudului Israelului, la 7 octombrie. Locuia în Modiin și era cea mai mare din trei frați.
Luni seară, Hamas a publicat o înregistrare video de propagandă a lui Marciano, în care o arată vorbind în fața camerei la patru zile după ce a fost luată ostatică, identificându-se și recitând numele părinților și al orașului natal. Videoclipul este apoi tăiat și arată corpul ei.
Se crede că grupările teroriste din Gaza țin ostatice aproximativ 240 de persoane, după ce le-a luat captive în sudul Israelului la 7 octombrie.
Hamas a făcut în repetate rânduri afirmații nefondate potrivit cărora unii ostatici au fost uciși de loviturile aeriene israeliene asupra Gaza.
Joi, tot în apropiere de Shifa, Țahal a recuperat și corpul lui Yehudit Weiss, care a fost răpită de Hamas la 7 octombrie. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: