ISRAELISRAEL ÎN RĂZBOILUMEA ARABĂ

Israel în război: Țahal a efectuat două raiduri majore în Iehuda și Shomron (Cisiordania)

Forțele de Apărare ale Israelului au efectuat ceea ce afirmă că sunt două raiduri „la nivel de brigadă” în tabăra de refugiați Jenin și în tabăra de refugiați Balata din Cisiordania, reținând suspecți și confiscând arme.

În total, 38 de palestinieni căutați au fost arestați în raidurile efectuate în cursul nopții, dintre care aproximativ 20 în Jenin și Balata, precizează Țahal.
Conform armatei israeliene, în ambele tabere trupele s-au confruntat cu palestinieni înarmați.
În Balata, trupele israeliene au confiscat mai multe arme de foc și dispozitive explozive. În Jenin, trupele au găsit și distrus o ascunzătoare de dispozitive explozive lângă o moschee și trei camere de comandă și au confiscat mai multe arme de foc.
De asemenea, trupele s-au confruntat cu manifestanți palestinieni în satul Tamun din Cisiordania, în apropiere de Tubas, și în tabăra de refugiați Dheisheh, lângă Bethleem.
Potrivit presei palestiniene, un palestinian a fost lichidat în Jenin, iar un al doilea în Dheisheh. (Anima News)
Conform Țahal, din 7 octombrie, trupele israeliene au arestat aproximativ 1.800 de palestinieni căutați în Iehuda și Shomron, inclusiv peste 1.100 de palestinieni afiliați la Hamas.
Potrivit Ministerului Sănătății al Autorității Palestiniene, de la 7 octombrie, aproximativ 200 de palestinieni din Iehuda și Shomron au fost lichidați de forțele israeliene și, în unele cazuri, de israelieni din așezările evreiești. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: