Răspuns masiv al armatei israeliene asupra pozițiilor Hamas

Astăzi, luni, armata israeliană a lansat o serie de atacuri puternice asupra mai multor locații din Fâșia Gaza, după explozii de rachete lansate, pe tot parcursul nopții, asupra comunităților israeliene care se învecinează cu Fâșia Gaza.

Cel puțin 9 rachete au vizat orașul israelian Beer Sheva, dintre care mai multe au fost interceptate de sistemul de apărare aeriană Iron Dome din Israel, iar altele s-au prăbușit în locuri nelocuite.
Localitățile israeliene Ashkelon și Netivot au fost, de asemenea, vizate de rachete, dar nu s-au înregistrat răniți.
Nu mai puțin de „35 ținte teroriste au fost lovite într-o perioadă de aproximativ 20 de minute”, a declarat luni dimineață, într-un comunicat, armata israeliană.
Conform comunicatului, „atacurile israeliene au fost efectuate de 54 de avioane de luptă care au folosint aproximativ 110 rachete precise”, în timp ce„ au fost vizate aproximativ 15 km de tunele teroriste”.
“Aceste raiduri fac parte dintr-o mare operațiune militară care vizează deteriorarea semnificativă a sistemului subteran al organizațiilor teroriste din Fâșia Gaza”, se specifică în comunicat.
Anterior, armata a spus că avioanele de luptă au lovit casele a nouă oficiali militari din grupul islamist Hamas, care controlează teritoriul palestinian.
“În ultimele ore, avioanele de luptă au vizat nouă sedii ale organizației teroriste Hamas din Fâșia Gaza”, a declarat armata israeliană pe contul său de Twitter.
“Casele vizate au fost folosite ca infrastructură teroristă, iar unele au fost folosite pentru depozitarea armelor”, se menționează în postare.
Țahal (armata israeliană) a mai anunțat că a lovit un tunel săpat de Hamas lângă o grădiniță și o moschee din sudul Fâșiei Gaza.
Amplasarea site-ului „dovedește încă o dată cum organizația teroristă Hamas își plasează deliberat bunurile sale militare în centrul populației civile”, a spus armata. (Anima News)

Lasă un răspuns