Războiul din Siria: Zeci de morți în urma unui atac aerian asupra pieții localității Atareb

Organizația ”Syria Civil Defence”, ai cărei activiști specializați în acțiuni de salvare sunt cunoscuți și sub numele de Căștile albe, afirmă că în urma unui atac aerian asupra orașului rebel Atareb din nordul Siriei, cel puțin 47 de persoane au fost ucize, printre care și copii.
Pe de altă parte ”Observatorul sirian pentru drepturile omului”, cu sediul în Marea Britanie, a raportat că piața orașului Atareb a fost ținta unui atac aerian, 29 de persoane fiind ucise.
Nu este clar încă dacă atacul a fost efectuat de avioanele guvernamentale siriene sau cele ale aliatului său Rusia.
Dar orașul se află într-o zonă a provinciei Aleppo, care face parte dintr-o ”zonă de de-escaladare” stabilită la începutul acestui an de către Rusia, Iran și susținătorii rebelii din Turcia.
”Observatorul sirian”, care monitorizează războiul civil din țară printr-o rețea de surse de pe teren, a declarat că piața din Atareb a fost lovită de trei ori în cursul zilei de luni și că cinci copii și trei femei se află printre cei uciși.
Ahmed Primo, un jurnalist care lucrează pentru site-ul de știri pro-opoziție Zaman Al Wasl, a scris că trei avioane de război rusești au lansat rachete asupra pieții, unde funcționau peste 100 de magazine, distrugând-o în totalitate.

Fotografiile publicate de agenția de știri AFP au arătat consecințele atacului, inclusiv corpurile a trei copii mici, așezate pe o stradă, acoperite parțial de foi de plastic și de un sac.
Alte imagini au arătat echipele de salvatori extrăgând victime și supraviețuitori din molozul clădirilor distruse. (Anima News)

Comments

comments

Be the first to comment on "Războiul din Siria: Zeci de morți în urma unui atac aerian asupra pieții localității Atareb"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*