Trump a recunoscut oficial Ierusalimul drept capitala Israelului: ”Este timpul pentru o nouă abordare”

Președintele american Donald Trump a declarat miercuri că recunoaște oficial Ierusalimul drept capitala Israelului.
Într-un discurs la Casa Albă, el a spus că ”rămâne hotărât să ajungă la un acord de pace acceptabil pentru israelieni și palestinieni”. Potrivit lui, declarația sa simbolizează începutul unei ”noi abordări a conflictului israeliano-palestinian”.
Președintele a subliniat că intenționează să facă ”tot ce poate pentru a ajunge la un acord”. Comentariile sale au fost transmise în pofida avertismentelor aliaților occidentali li a țărilor arabe despre această afirmație. Palestinienii amenință că decizia, care se abate de la politica tradițională a Washingtonului, va duce la încheierea procesului de pace.
Trump este, de asemenea, de așteptat să semneze o respingere a transferului efectiv al ambasadei, deoarece Statele Unite nu au o clădire în Ierusalim în care să se poată muta. Un înalt funcționar din administrație a spus că construirea clădirii ambasadei ar putea dura trei până la patru ani. (Anima News)

Comments

comments

Be the first to comment on "Trump a recunoscut oficial Ierusalimul drept capitala Israelului: ”Este timpul pentru o nouă abordare”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*