Israel / Coronavirus: Guvernul extinde starea de de urgență și carantina

    Guvernul israelian a votat marți seara târziu pentru extinderea stării de urgență în prezent, împreună cu carantina la nivel național, care este în curs.

    În votul telefonic, care a avut loc chiar înainte de miezul nopții, miniștrii au votat extinderea stării de urgență și restricțiile privind activitatea publică – inclusiv adunări în masă, proteste și grupuri de rugăciune în sinagogă – cu o săptămână. Restricțiile urmează să se încheie marțea viitoare, în cursul serii.
    Extinderea lasă în vigoare toate restricțiile carantinei în curs, inclusiv interzicerea deplasării la mai mult de 1.000 de metri de casa cuiva, cu excepția „nevoilor esențiale”, cum ar fi achiziționarea de alimente și medicamente.
    În timp ce guvernul a votat asupra prelungirii, protestatarii au manifestat la Tel Aviv și Ierusalim împotriva limitelor impuse demonstrațiilor publice.
    Unii miniștri au criticat decizia de marți seară de a prelungi blocarea, observând scăderea ratelor de infecție.
    Reamintind de comentariile responsabilului cu gestionarea Coronavirusului, Ronni Gamzu, miniștrii au solicitat înlocuirea carantinei la nivel național cu „restricții diferențiale”, care ar ușura limitele pentru localitățile și orașele cu rate mai mici de infecție, menținând în același timp cele mai multe restricții în locurile din zonele cu niveluri ridicate de infecţie.
    „Trebuie să trecem la un model diferențial și să impunem limite orașelor„ roșii ”și să facem acest lucru mai repede decât am anticipat”, a declarat un ministru citat de Channel 12.
    În prezent, există nouăzeci și două de localități și orașe calificate drept „roșii” – indicând că au rate de infecție ridicate, cu 107 municipalități suplimentare listate ca „portocalii”, indicând rate de infecție medii până la mari. Combinate, cel puțin cinci milioane de persoane, sau peste jumătate din populația Israelului, trăiesc în orașe cu rate de infecție ridicate sau medii până la înalte. (Anima News)

    Lasă un răspuns