O cartea scrisă de un rabin denunță genocidul creștin condus de jihadiști în Africa

Reverendul Johnnie Moore, creștin evanghelic, și rabinul Abraham Cooper, evreu ortodox, depun mărturii majore despre genocidul creștin din Africa, odată cu lansarea cărții lor, „Următorul Jihad”, relatează Jerusalem Post.

Descriindu-se drept „diplomați independenți”, cei doi autori dezvăluie atrocitățile zilnice cu care se confruntă creștinii în Nigeria, evidențiind groaza persecuției religioase și denunțând pasivitatea lumii.
„Următorul Jihad”, bazat pe experiența lui Johnnie Moore și Abraham Cooper în domeniu, avertizează asupra ignorării pe scară largă a amenințării de anihilare a creștinilor din Africa în numele cauzei jihadiste, prin utilizarea conversiei forțate la islam sau a crimelor.
Prin multe relatări îngrozitoare, autorii descriu modul în care activiștii fulani radicalizați îi vizează pe creștinii din Nigeria, cu strategii similare celor utilizate de grupurile islamiste extremiste, precum Boko Haram, inclusiv raiduri mortale în toiul nopții, incendieri, răpiri, violuri, conversii forțate și omoruri în masă.
Sunt citate exemple teribile, precum cea a familiei Yakubu și a celor trei copii ai lor, uciși cu machete de teroriștii fulani în Kaduna, sau decapitarea a 11 creștini nigerieni în ziua de Crăciun din 2019.
Cartea discută, de asemenea, despre execuția publică a lui Lawrence Duna și Godfrey Ali Shikagham, al cărei videoclip a fost disponibil temporar pe YouTube.
“Cel mai puțin lucru pe care îl putem face pentru frații și surorile noastre care sunt departe este să fim o voce pentru cei fără glas. După ce ați citit toate acestea, conștiința voastră – ca și a noastră – trebuie să poarte responsabilitatea de a le informa că strigătele lor nu mai sunt tăcute, lacrimile lor nu mai sunt invizibile ”, conchide cartea. (Anima News)

Lasă un răspuns