Alegeri SUA / Sondaj CNN: Biden a câștigat dezbaterea finală

Fostul vicepreședinte Joe Biden a câștigat dezbaterea prezidențială de joi seara, a doua și ultima a ciclului electoral 2020, potrivit unui sondaj publicat de CNN vineri dimineață.

Sondajul, realizat de Comisia de Opinie a SSRS în numele CNN, a intervievat 585 de alegători înregistrați care spun că au urmărit dezbaterea de joi seară. Participanții au fost intervievați telefonic după ce au fost intervievați pentru prima dată între 22 și 27 septembrie, fie online, fie telefonic.
Majoritatea absolută a respondenților (53%) a spus că Biden a avut rezultate mai bune în cadrul dezbaterii, comparativ cu 39% care au spus că Trump a câștigat dezbaterea.
Aceasta constituie o îmbunătățire semnificativă pentru Trump în sondajul CNN/SSRS în comparație cu rezultatele primei dezbateri, care a constatat că 60% dintre telespectatori au crezut că Biden a câștigat dezbaterea, comparativ cu doar 28% care spun că Trump l-a învins pe Biden în prima lor dezbatere.
Dezbaterea de joi nu a generat prea multe schimbări în ceea ce privește opiniile alegătorilor cu privire la oricare dintre candidați, Biden fiind în sus cu doar un punct, 55% dintre respondenți având o viziune favorabilă asupra lui înainte de dezbatere, față de 56% după dezbatere.
Trump a pierdut un punct, scăzând de la un rating de favorabilitate de 42% la 41%. (Anima News)

Lasă un răspuns