Rachete trase dinspre Fâșia Gaza, interceptate de Iron Dome / Armata a atacat ținte Hamas din Gaza

Sirenele au sunat în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 02:00, în Palmachim și zona industrială nordică a orașului israelian Ashdod.

Țahal (armata israeliană) a confirmat că două rachete au fost lansate din Fâșia Gaza către teritoriul israelian. „Luptătorii din apărare aeriană au lansat interceptori în direcția țintelor în conformitate cu dispozițiile primite în aceste cazuri”, se menționează în declarația Țahal.
Municipalitatea Ashdod a confirmat că s-a auzit o sirenă în zona industrială de nord a orașului, dar a spus că nicio rachetă nu a explodat în oraș.
Cu puțin înainte de declanșarea sirenelor, locuitorii orașului Ashkelon au raportat că au auzit explozii și că au văzut interceptări de rachete pe cerul orașului. În această zonă nu s-a declanșat nicio alarmă.
În plus, locuitorii din zona Gush Dan, din centrul Israelului, au raportat o explozie și activități ale sistemului Iron Dome.
Până acum nu au fost raportate răni sau daune.
Ca răspuns la tirul de rachete, avioanele de luptă, elicopterele și tancurile Țahal au atacat infrastructura subterană și pozițiile militare ale organizației teroriste Hamas din Gaza.
“Țahal efectuează o evaluare continuă a situației și acționează ferm și decisiv împotriva oricărei tentative de activitate teroristă împotriva cetățenilor statului Israel și a încălcării suveranității sale”, a declarat într-un comunicat, purtătorul de cuvânt al Țahal. (Anima News)

Lasă un răspuns