Ambasadorul Israelului în România a vizitat biserica ortodoxă românească din Ierusalim

Biserica ortodoxă românească din Ierusalim, vandalizată de fanaticii anticreştini, a fost vizitată, marţi, de ambasadorul Israelului în România, David Saranga, care a discutat cu Părintele Arhimandrit Teofil Anastasoaie inclusiv despre posibilitatea reluării călătoriilor între România şi Israel.

Ambasadorul Israelului în România, Excelenţa Sa, David Saranga, a mers, marţi, în vizită la Reprezentanţa Patriarhiei Române de la Ierusalim, în semn de solidaritate, după ce Biserica românească a fost, de-a lungul timpului, ţinta unor atacuri extremiste.

David Saranga şi-a exprimat susţinerea pentru lăcaşul de cult şi a condamnat, încă o dată, actele de vandalism ale fanaticilor anticreştini.
De altfel, autorii atacurilor au fost arestaţi de forţele de ordine israeliene.
„Astfel de acţiuni pline de ură nu vor fi nicicând tolerate, iar pentru Israel, libertatea religioasă este una dintre valorile cele mai importante”, i-a spus ambasadorul Saranga, Părintelui Arhimandrit Teofil Anastasoaie, în timpul vizitei la biserica românească.
Părintele Arhimandrit Anastasoaie a discutat cu ambasadorul David Saranga şi despre posibilitatea reluării călătoriilor între cele două state în viitorul apropiat.
„Guvernul israelian este, în prezent, în aşteptarea semnării cu România a acordului privind turismul”, transmite Ambasada.

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: