Compania aeriană Etihad din Abu Dhabi a început zboruri directe de pasageri către Israel

Compania oficială ”Etihad Airways” din Abu Dhabi, a început zboruri comerciale directe de pasageri din capitala Emiratelor Arabe Unite către Tel Aviv – cea mai recentă legătură aeriană directă între cele două țări care au stabilit relații diplomatice anul trecut.

Ambasadorul Emiratelor Arabe Unite în Israel, Mohamed Al Khaja, și șeful misiunii Israelului în Emiratele Arabe Unite, Eitan Naeh, au participat la zborul inaugural.
“Pe măsură ce țările noastre se recuperează de la pandemia COVID-19, avem multe de așteptat cu interes în schimburile comerciale, diplomatice, tehnologice, de sănătate și turism”, a declarat Khaja, citată de agenția de știri de stat WAM din Emiratele Arabe Unite.
WAM a declarat că a lansat un serviciu de știri în ebraică, devenind prima agenție de știri arabă care a făcut acest lucru, rapoartele sale concentrându-se în parte pe relațiile bilaterale dintre EAU și Israel.
”Etihad” a declarat că va oferi inițial două zboruri săptămânale între Tel Aviv și Abu Dhabi, ceea ce a plasat Israelul pe lista sa verde de țări, fapt ce înseamnă că vizitatorii nu trebuie să intre în carantină din cauza coronavirusului.
Alte companii aeriene din Emiratele Arabe Unite și Israel au lansat zboruri directe.
Statul arab din Golf a devenit o destinație populară pentru turiștii israelieni chiar dacă pandemia de coronavirus continuă să perturbe călătoriile la nivel global. (Anima News)

Lasă un răspuns