Premierul israelian Benjamin Netanyahu a informat miercuri seara membrii cabinetului de securitate că Israelul a respins propunerile de încetare a focului cu Hamas.

În timpul ședinței de cabinet, membrii urmau să decidă acțiunile care trebuie întreprinse în zilele următoare.
Un înalt oficial israelian a spus că „dacă Hamas se retrage, nu va continua”.
Anterior, s-a raportat că un înalt oficial al Hamas i-a spus adjunctului ministrului de externe al Rusiei că organizația sa va fi pregătită să-și înceteze tirurile, dacă Israelul va accepta și el.
Nu este posibil nici un armistițiu până când nu se asigură „calmul durabil”, a avertizat ministrul israelian al Apărării, Benny Gantz, mai devreme astăzi (miercuri), daunele de neegalat de la ultimul război din Gaza din 2014 fiind găsite în Israel.
Îngrijorarea crește în cadrul comunității internaționale. Consiliul de Securitate al ONU a organizat miercuri o altă ședință de urgență cu ușă închisă dedicată acestei crize sângeroase, fără a putea fi de acord asupra unei declarații, datorită opoziției persistente a Statelor Unite la adoptarea vreunui text, potrivit diplomaților.
Ministrul francez de externe Jean-Yves Le Drian a cerut miercuri să se facă tot posibilul pentru a evita un nou „conflict mortal”. (Anima News)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s