Netanyahu: „Am respins mai multe cereri de încetare a focului”

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a informat miercuri seara membrii cabinetului de securitate că Israelul a respins propunerile de încetare a focului cu Hamas.

În timpul ședinței de cabinet, membrii urmau să decidă acțiunile care trebuie întreprinse în zilele următoare.
Un înalt oficial israelian a spus că „dacă Hamas se retrage, nu va continua”.
Anterior, s-a raportat că un înalt oficial al Hamas i-a spus adjunctului ministrului de externe al Rusiei că organizația sa va fi pregătită să-și înceteze tirurile, dacă Israelul va accepta și el.
Nu este posibil nici un armistițiu până când nu se asigură „calmul durabil”, a avertizat ministrul israelian al Apărării, Benny Gantz, mai devreme astăzi (miercuri), daunele de neegalat de la ultimul război din Gaza din 2014 fiind găsite în Israel.
Îngrijorarea crește în cadrul comunității internaționale. Consiliul de Securitate al ONU a organizat miercuri o altă ședință de urgență cu ușă închisă dedicată acestei crize sângeroase, fără a putea fi de acord asupra unei declarații, datorită opoziției persistente a Statelor Unite la adoptarea vreunui text, potrivit diplomaților.
Ministrul francez de externe Jean-Yves Le Drian a cerut miercuri să se facă tot posibilul pentru a evita un nou „conflict mortal”. (Anima News)

Un comentariu

  • Anka spune:

    Nu inteleh de ce toste partidele evreist sa faca un cneset fara arbi .va fi cei mai bine.toti vor un scaun in cneset si toti vor sa fie prim mistru.dar un sigur om este pentru conducerea tarii numai bibi el este singurul care va face tot cei bun pentru tara indifeten datiim sau hilonim

Lasă un răspuns