Forțele de apărare israeliene sunt în alertă înaintea Marșului Steagurilor / Iron Dome este pregătit

Armata israeliană (Țahal) își sporește desfășurarea bateriilor de apărare antirachetă Iron Dome înaintea Marșului Steagurilor, care va avea loc mâine, marți, la Ierusalim.

Instituția de apărare crede că ar putea avea loc revolte în estul Ierusalimului, dar că Hamas se va abține de la lansarea de rachete.
Cu toate acestea, ministrul israeșian al Apărării, Benny Gantz, a aprobat o listă de ținte din Gaza pe care Țahal le va ataca dacă Hamas decide să lanseze mâine rachete asupra Israelului.
Purtătorul de cuvânt al Hamas, Abd al-Latif Qanou, a declarat: “Marșul Steagurilor este ca un explozibil care va determina declanșarea unei noi campanii de protejare a Ierusalimului și a Moscheii Al-Aqsa”.
Anterior, ministrul israelian al Securității Publice, Amar Bar-Lev, a precizat luni după-amiază că Marșul Steagurilor va avea loc mâine, marți, în Ierusalim, în conformitate cu schița aprobată de poliție.
“Marșul Steagurilor va avea loc, acesta este planul”, a declarat Bar-Lev la începutul reuniunii Partidului Muncii.
În ceea ce privește amenințările Hamas de a lansa rachete dacă marșul va avea loc, Bar-Lev a menționat că “Ierusalimul este capitala eternă a Israelului. Într-o democrație este permis și important să demonstrezi atâta timp cât este în conformitate cu legea și în cazul nostru în conformitate cu regulile stabilite de poliție și așa vom acționa”. (Anima News)

Lasă un răspuns