Israel: Creștere a vaccinării cu Covid în rândul adolescenților

Numărul adolescenților care au fost vaccinați împotriva coronavirusului în Israel a crescut brusc în ultimele zile, ceea ce a ridicat speranța că o mare parte din minorii din țară vor fi protejați împotriva COVID-19 în următoarele săptămâni.

Până joi, peste 42% dintre israelienii cu vârste cuprinse între 10 și 19 ani au primit cel puțin o doză de vaccin, față de aproximativ 23% cu o săptămână înainte, potrivit datelor Ministerului Sănătății.
Autoritățile au lansat săptămâna trecută o nouă campanie de vaccinare care vizează adolescenții cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, ca răspuns la numărul tot mai mare de cazuri noi, multe dintre acestea fiind atribuite variantei Delta a virusului, care se răspândește rapid.
De atunci, numărul de vaccinuri administrate zilnic a depășit pragul de 10.000 pentru prima dată de la începutul lunii aprilie.
Atunci campania de vaccinare a Israelului, cea mai mare din lume, s-a oprit după ce aproape 5 milioane de persoane, majoritatea populației eligibile, au fost vaccinate.
Israelul a aprobat vaccinul pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani la începutul lunii iunie, dar autoritățile au început să încurajeze vaccinarea pentru această grupă de vârstă abia săptămâna trecută, ca răspuns la creșterea numărului de cazuri.
În ultimele zile, Israelul a înregistrat un număr de cazuri zilnice care nu a mai fost înregistrat din aprilie. Aproape 300 de cazuri au fost confirmate luni și alte 224 au fost raportate până marți la prânz, când ministerul a actualizat ultima dată statisticile privind coronavirusul.
Rata de spitalizare rămâne totuși scăzută, doar 21 de persoane fiind internate în stare gravă până marți, a precizat ministerul.
“Atâta timp cât nu există morbiditate gravă, putem continua să ne trăim viața cât mai normal posibil”, a declarat, pentru postul de radio al armatei, dr. Arnon Afek, șeful centrului medical Sheba-Tel Hashomer de lângă Tel Aviv. (Anima News)

Lasă un răspuns