Israel / Hebron: O teroristă arabă a înjunghiat un israelian

O femeie arabă din Autoritatea Palestiniană, în vârstă de 65 de ani, a înjunghiat sâmbătă un israelian în orașul Hebron (Iehuda și Shomron), în apropiere de Peștera Patriarhilor.

Terorista a fost neutralizată și apoi arestată.
Victima, un israelian în vârstă de 38 de ani, s-a luptat cu terorista care l-a înjunghiat până când au ajuns luptătorii Poliției de Frontieră care se aflau în zonă și au neutralizat-o.
Israelianul a fost rănit ușor, suferind răni la nivelul feței, dar fiind pe deplin conștient.
Teroristul a fost interogată.
Într-un comunicat, Poliția de Frontieră a Israelului a precizat: “La ora 10:55 aproximativ, o teroristă a sosit și a înjunghiat un civil lângă intrarea în Peștera Patriarhilor. În urma înjunghierii, civilul (un locuitor din Kiryat Arba) a fost rănit ușor, potrivit unor surse medicale de la fața locului”.
“Civilul s-a luptat cu terorista în timp ce luptătorii Poliției de Frontieră care operează în zonă au ajuns la fața locului și au efectuat un protocol de arestare, care nu a inclus focuri de armă. Terorista, o femeie în vârstă de 65 de ani care locuiește în Idhna, a fost transferată pentru a fi interogată de forțele de securitate.”
Magen David Adom (MDA – echivalentul israelian al Crucii Roșii)) a declarat: “La ora 10:47a.m., un raport a fost primit de linia fierbinte a MDA în regiunea Ierusalimului, cu privire la o tentativă de înjunghiere la punctul de control Ruth din Hebron, în apropiere de Peștera Patriarhilor. Paramedicii MDA se află la fața locului și oferă tratament medical unui civil în vârstă de 38 de ani, care este în stare ușoară și pe deplin conștient. Terorista a fost neutralizată”.
Comunitatea evreiască din Hebron a reacționat: “Răspunsul la tentativa de omor de astăzi din apropierea Peșterii Patriarhilor este clar: aprobarea imediată a populării unei case din apropierea locului atacului, care a fost cumpărată de ”Jewish settlement” în urmă cu peste un deceniu și care încă nu a fost autorizată să fie locuită. Teroriștii și cei care îi trimit ar trebui să știe că faptele lor satanice nu vor duce decât la o creștere a luminii și la răscumpărarea Țării Israelului și a Orașului strămoșilor noștri.”
“Aceasta a fost o tentativă de crimă”, se arată într-o declarație ulterioară a comunității evreiești din Hebron.
“Terorista a țintit la gât. Slavă Domnului că a existat un miracol”. (Anima News)

Lasă un răspuns