Covid/Omicron: Unul din patru israelieni infectat în trei săptămâni, potrivit unui expert

În trei săptămâni, unul din patru israelieni va fi infectat cu coronavirusul, a declarat duminică, pentru Ynet, profesorul Eran Segal de la Institutul Weizmann, care consiliază practica coronavirusului.

“Săptămâna aceasta, vom depăși recordul de 10.000 de cazuri noi pe zi în timpul valului provocat de varianta Delta. Probabil că vom ajunge chiar la 20.000 de cazuri sau mai mult”, a spus el.
Profesorul Segal a confirmat, de asemenea, că țara se confruntă cu un deficit de teste de screening.
“Nu avem destule teste, așa că nici măcar persoanele care sunt infectate nu vor putea să știe că sunt infectate și să facă izolarea necesară”, a spus el.
Precizând că restricțiile sanitare care s-au dovedit eficiente până acum nu vor mai fi în curând eficiente în fața gradului de contagiozitate al variantei, expertul a prezis că vârful valului Omicron ar putea fi atins în trei săptămâni, după care va începe să se observe o scădere a infecțiilor.
Deși riscul de spitalizare pare să fie mai mic pentru cei infectați cu această variantă, serviciile de sănătate sunt îngrijorate de faptul că persoanele în vârstă infectate cu Omicron ar putea dezvolta o formă severă a bolii.
Anterior, duminică, directorul general al Ministerului Sănătății, profesorul Nachman Ash, a declarat că Israelul ar putea obține imunitatea colectivă împotriva coronavirusului, dar că prețul ar fi un număr foarte mare de infecții în rândul populației. (Anima News)

Lasă un răspuns