SUA: Două avioane s-au ciocnit în aer în timpul unui spectacol aerian în Dallas / Primarul orașului: O „tragedie îngrozitoare (VIDEO – Atenție imagini șocante!)

Se crede că șase persoane au murit la evenimentul Wings Over Dallas, când două avioanele istorice din perioada celui de-al Doilea Război Mondial s-au ciocnit în aer în timpul unui spectacol aerian în Dallas.

Tragedia s-a petrecut în momentul în care, un bombardier B-17, care se pare că nu a observat un alt bombardier de tip P-63 Kincobra, care se afla sub el, l-a lovit în plins și amândouă aeronavele s-au prăbușit pe pământ, declanșând un amplu incendiu.

Primarul din Dallas a numit evenimentul o „tragedie îngrozitoare”.
Într-o conferință de presă care a avut loc după tragedie, Hank Coates, președintele și CEO al Forțelor Aeriene Comemorative, a declarat reporterilor că B-17 „are în mod normal un echipaj de patru până la cinci persoane, în timp ce P-63 este un „avion de luptă cu un singur pilot. Până nu primesc autorizație, nu vă pot spune cîte persoane se aflau în aeronova în timpul tragediei”.

Cu toate acestea, Allied Pilots Association (APA), sindicatul care îi reprezintă pe piloții American Airlines, a identificat doi piloți pensionați și foști membri ai sindicatului printre cei uciși în coliziune.
Foștii membri Terry Barker și Len Root se aflau printre membrii echipajului de pe B-17 Flying Fortress în timpul spectacolului aerian Wings Over Dallas, a precizat APA într-un tweet.
APA oferă, de asemenea, servicii de consiliere profesională la sediul lor din Fort Worth în urma incidentului.
“Inimile noastre sunt alături de familiile, prietenii și colegii lor din trecut și din prezent”, se arată în tweet-ul lor. (Anima News)

    Lasă un răspuns